Četvrti put u povijesti

Španjolska prvak Europe

Španjolska je novi prvak Europe. Četvrt put u povijesti. Trenutak odluke se dogodio u 86. minuti.
Sport / Nogomet | 14. 07. 2024. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tako je to u nogometu. Kako je Engleska stigla do finala, tako je izgubila najvažniju utakmicu. Drugi put u tri godine. Španjolska je novi prvak Europe. Četvrt put u povijesti. Trenutak odluke se dogodio u 86. minuti.

Cucurella je osvojio nešto prostora na lijevoj strani i poslao nisku loptu u sredinu, gdje se Oyarzabal provukao između Stonesa i Guehija i iz prve matirao nemoćnog Pickforda! Kakav show džokera s klupe, ušao je prije 18 minuta i postao junak Furije!Englezi nisu uspjeli napraviti offside zamku.

U prvom dijelu pravih velikih prilika nije bilo. Španjolci su imali loptu u svojim nogama, ali su Englezi bez većih problema zatvarali prilaze svom golu. U nekoj rano fazi utakmice, prvih 15-ak minuta, vidjeli smo Williamsa koji je pokušao proći Stonesa. Le Normand "škaricama" prijeti Pickfordu.

Onda smo vidjeli malo nešto od Engleza. Walker je utrčao na Sakino dodavanje, Laporta intervenira. Probao je i Shaw, ali nije to bilo ništa opasno. Na isteku prvih pola sata Williams je petom sjajno pronašao Moratu, ovaj je pokušao proigrati za Olma, ali su stoperi Engleske sigurni.

De La Fuente u završnici pokušava nekim promjenama. Williams pomaže Yamalu na desnoj strani, a Cucurella se podigao skroz na lijevo krilo. Poluvrijeme je zaključio pokušajem Foden.

Nakon lošeg prvog dijela slijedi pravi vatromet u nastavku. Carvajal je na desnoj strani dobio loptu i iz prve odigrao za Yamala. Ovaj je proigrao Williamsa na drugoj strani. Walker je kasnio. Španjolska je povela 1:0. Engleska je u tim trenucima bila na konopcima. Nakon gola šutira Olmo, zamalo pored desne stative. Veliku šansu ima i Morata, lopta prolazi Pickforda, Stones je za svaki slučaj očistio.

Gareth Southgate je morao reagirati. Watkins na teren, Kane ide na klupu. Najbolja prilika do tada za Englesku stiže u 64. minuti. Bellingham se okrenuo, šutirao ide lopta malo pored lijeve stative. Na drugoj strani Pickford spašava Englesku. Yamal poteže lijevom. Španjolci su bili u tim trenucima bliži drugom golu, ali Engleske je to. Na ovom prvenstvu se vraćala jednom, drugi put.

Saka se sjurio po desnoj strani i odigrao u sredinu, potom Bellingham šalje povratnu loptu do Palmera, koji je isporučio "bombu".

Gol nije uzdrmao Španjolce. Vrlo brzo prijete. Opet Yamal, opet lijevom. Ostaje 1:1. I onda dolazi trenutak odluke. Četiri minute prije kraja. Cucurella je osvojio nešto prostora na lijevoj strani i poslao nisku loptu u sredinu, gdje se Oyarzabal provukao između Stonesa i Guehija i iz prve matirao nemoćnog Pickforda!

Kakav show džokera s klupe, ušao je prije 18 minuta i postao junak Furije!Englezi nisu uspjeli napraviti offside zamku. U posljednjim trenucima ide posljednji pokušaj Engleza još jednom. Velika je gužva pred golom. Simon je skoro savladan, ali tu je Olmo.Pokušao je Rice ponovo glavom, lopta će preko gola. Vrijeme je iscurilo, Španjolska je postala prvak Europe.

 

Kopirati
Drag cursor here to close