EURO 2024

Yamal i Olmo kreirali preokret, Španjolska je u finalu

Na odgovor Španjolaca se čekalo do 21. minute. Na sceni je tada Yamala. Trenutak njegove magije i sada je 1:1. Yamal će u subotu napuniti tek 17 godina.
Sport / Nogomet | 09. 07. 2024. u 23:01 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska je prvi finalist Europskog prvenstva. U polufinalnom dvoboju, golovima Yamala i Olma je kreirala preokret i na kraju slavila protiv Francuske 2:1.  Ovo je peto finale Španjolaca u povijesti EURO-a. Tri puta su slavili, jednom izgubili u finalu. Posljednji put su bili najbolji prije 12 godina.

Polufinale je bilo neka druga priča. Kada se to najmanje očekivalo. Ne, nije bila dosadna utakmica. Naprotiv. Počelo je s problemima Francuza. Dva ubacivanja, u centru pažnje su bili Ruiz i Yamal. Yamal se poskliznuo na ubacivanje Ruiza, dok u drugom slučaju dobru loptu Yamala, Ruiz glavom poslao preko gola.

Francuzi su prvi put centar prešli u devetoj minuti i odmah su stigli do prednosti. Mbappé je ostao jedan na jedan na lijevoj strani s Nachom, centrirao je, Kolo Muani glavom loptu šalje pored nemoćnog Simona. Toliko smo ih čekali i evo nakon devet minuta igre Francuzi vode protiv Španjolaca. Koji nisu bili u ovakvoj situaciji na ovom turniru.

Marc Cucurella danas je na meti navijača, svaki njegov kontakt s loptom izaziva salve zvižduka. Očito na stadionu ima i nešto domaće publike. Mbappé je raspoložen, daleko izgleda bolje bez maske.

Na odgovor Španjolaca se čekalo do 21. minute. Na sceni je Yamal. Trenutak njegove magije i sada je 1:1. Yamal će u subotu napuniti tek 17 godina. Ovim golom je srušio tri rekorda. Najmlađi strijelac Španjolske, najmlađi u kvalifikacijama za EURO, najmlađi na EURU.

U samo četiri minute preokret Španjolaca. Navas je ubacio, lopta se odbila do Olma koji se sjajnim driblingom riješio francuske obrane i zapucao prema golu. Išla je ta lopta u okvir, Koundé je uklizao, ali nije uspio spriječiti da lopta uđe u gol. Zanimljivo, UEFA je na svojim službenim stranicama objavila kako je Koundé zabio autogol, ali je onda kasnije gol pripisan Olmu.

Otvaranje drugog poluvremena opet pripada Fabianu Ruizu, dugom loptom traži Williamsa, Maignan izlazi daleko od svog gola, efektno intervenira. Dembele i Mbappé pokušavaju nešto napraviti, Simon nema većih problema.

Izlazi Navas, a na terenu je Vivian. Na drugoj strani kraj utakmice za Rabiota, Kantea i Kolo Muanija, priliku su dobili Camavinga, Griezmann i Barcola. Barcola je bio agilan, prodoran po lijevoj strani, ali nema prave lopte pred golom Španjolske.

Francuzi imaju inicijativu, Španjolci se brane. Hernandez je imao sjajnu priliku, ali puca preko gola. U 81.minuti, Yamal opet šutira, opet je opasno, ali ovaj put lopta ide preko gola. Mbappé je konačno dočekao malo prostora, išao je jedan na jedan s Vivianom, namjestio se na desnu nogu i iz dobre pozicije pucao visoko iznad gola. To je bila posljednja prilika za Francuze. Deschamps je poslao na teren Girouda, ni to nije pomoglo. Španjolska je u finalu.

Kopirati
Drag cursor here to close