EURO 2024

De la Fuente: Francuzi su najopasniji kad vam prepuste posjed

Utakmica protiv Njemačke u četvrtfinalu je ostavila traga. Desni bek, Dani Carvajal je protiv Njemačke zaradio isključenje. Pedrija je uništio Kroos i nema ga do kraja turnira na terenu. Robin Le Normand je skupio dva žuta kartona.
Sport / Nogomet | 09. 07. 2024. u 11:21 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik Luis de la Fuente je sjajno posložio jednu novi Španjolsku. Mladu, razigranu, poletnu, koja ne mora igrat na posjed, ali koja vas neko jednostavnošću u pojedini situacijama može uništiti. Pogledajte samo pojedine golove s ovog turnira. Nekada imate osjećaj kao da se radi o treningu.

Međutim, utakmica protiv Njemačke u četvrtfinalu je ostavila traga. Desni bek, Dani Carvajal je protiv Njemačke zaradio isključenje. Pedrija je uništio Kroos i nema ga do kraja turnira na terenu. Robin Le Normand je skupio dva žuta kartona. Luis de la Fuente ima spremne zamjene.

Nacho bi trebao zaigrati na mjestu stopera umjesto Le Normanda. Jesus Navas je i dalje tu. On bi trebao nadomjestiti Carvajala, dok smo zamjenu za Pedra dobili na samoj utakmici, to je Dani Olmo. Ostaje dileme ako del la Fuente napravi očekivanje izmjene, što će biti s Cucurellom. Hoće li eventualno promijeniti strane. Na pitanje o tome hoće li Navas biti starter, izbornik Španjolske je odgovorio:

"On je fantastičan igrač i ja imam potpuno i apsolutno povjerenje u njega. Još ne znam hoće li igrati ili ne, ali je jako spreman. Mbappé je igrač koji ima sposobnost nadjačavanja poput Dembelea ili Barcole i to se rješava uz pomoć i pokriće suigrača."

Yamal i Williams od prve utakmice igraju sjajno. U centru pažnje, čini se kako već dugo vremena jedna selekcija nije imala "prava krila". Onako u punom smislu. Igrače koji mogu probiti po boku, koji mogu situaciju riješiti jedan na jedan, koji mogu i centrirati.

"Ne možete uvijek igrati brzinom od 100 kilometara na sat. Brzina i snaga bez kontrole su beskorisni. Morate svladati brzinu i kontrolirati igru. Obojica su fantastični nogometaši, ali ponekad morate usporiti. Kažem Lamineu da ako ima tri igrača na terenu, postoji dio terena gdje mi imamo superiornost. Moramo doći do lopte, ne driblingom, već brzim dodavanjem. Međutim ovdje ne graju samo Lamine i Nico; imamo Ferrana, Ayozea, Olma i Oyarzabala, koji svi mogu igrati na najvišoj razini. Imamo puno raznolikosti i potencijala za uključivanje mnogih igrača. Ovdje smo kao obitelj. Ima dana smijeha, ima dana tuge. Postoje tužni trenuci poput Pedrijeve ozljede, koja je momčad duboko potresla, ali prevladavanje ovih trenutaka pomaže u jačanju ove grupe, koja je poput stijene. Mi smo obitelj i ponosan sam što vidim sve predane ovom zadatku,” dodao je u izjavi za španjolski AS, Luis de la Fuente.

Naravno da se Luis de la Fuente dotakao i reprezentacije Francuske.

"Mi znamo kvalitete Francuske, ona zna naše. Mi želimo kontrolu, a Francuzi da brzinom i igrom bez lopte stvore probleme protivniku. Moramo da bude oprezni kada je lopta u našem posjedu. Tada je rival najopasniji. Igramo protiv jake ekipe kakva je Francuska, ali za mene je tim koji vodim najbolji na svijetu. Naš rival ima izuzetan potencijal, ali mi želimo da igramo svoju utakmicu."

Kopirati
Drag cursor here to close