EURO 2024

De la Fuente: Da Kroosu vežemo noge?

Trenutačno je reprezentacija Španjolske na nizu od sedam utakmica bez poraza, šest je dobila zaredom. Ukupno gledajući mandat Luisa de la Fuentea, ovo je njegova najveća utakmica u karijeri.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2024. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luis de la Fuente je kao izbornik bio dva puta prvak Europe. Naslove je osvajao s kadetskom i mladom reprezentacijom Španjolske.
Onda je preuzeo "A vrstu". I uzeo Ligu nacija. Jedino nije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Iza sebe ima 19 utakmica na kormilu reprezentacije. Izgubio je dvije.

Jednu od Škotske, drugu od Kolumbije. Trenutačno je reprezentacija Španjolske na nizu od sedam utakmica bez poraza, šest je dobila zaredom. Ukupno gledajući mandat Luisa de la Fuentea, ovo je njegova najveća utakmica u karijeri.

Vjerojatno ne postoji izbornik u ovom trenutku koji ima toliku razinu talenta na raspolaganju. Dovoljno je pogledati klupu i vidjeti tamo Ferrana Torresa, Alexa Grimalda ili Nacha, pa će vam sve biti jasno. O svom današnjem protivniku, de la Fuente kaže:

"Njemačka je fantastična selekcija, imaju neke od najboljih igrača na svijetu, veoma su organizirani i disciplinirani. Međutim, naići će na suparnika vrlo sličnog njima, veoma posvećenog koji je gladna uspjeha. Znam da je to kliše, ali detalji će presuditi. Mislim da domaći teren neće biti presudan faktor. Imamo veoma iskusne igrače, koje neće uplašiti manje-više neprijateljskog okruženje. To je normalno okruženje na koje smo navikli. Mislim da to nema nikakvog utjecaja."

Dotakao se izbornik Španjolske i Tonija Kroosa od kojeg cijela Njemačka očekuje puno.

"Moram upitati čelnike UEFA-e, da li Toniju mogu svezati noge. Naravno šalim se. Kroos je igrač super klase. Neshvatljivo je da napušta nogomet, šteta što će prestati da igra. Znamo što Kroos radi i pokušat ćemo da ograničimo njegovo dodavanje, da budemo veoma blizu i probamo onemogućiti njegova primanja lopte. To je ono što možemo učiniti jer nam ne daju da mu vežemo noge."

Kopirati
Drag cursor here to close