Euro 2024

Španjolci uvjerljivi, potop Gruzije u Kölnu

Španjolska je u osmini finala Eura 2024 preokretom napunila mrežu Gruzije i osigurala četvrtfinale protiv Njemačke. Glasilo je na kraju 4:1 za Furiju.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica osmine finala Europskog prvenstva završena je pobjedom Španjolske nad Gruzijom 4-1 (1-1).

Od samog početka Španjolci su zagospodarili terenom, a prvi put ozbiljno su zaprijetili u 5. minuti. Yamal je odličnim prodorom rastvorio obranu Gruzijaca i dao na bok za Carvajala čiji je prizemni ubačaj prihvatio Pedri, dok je njegov udarac zaustavio Mamardashvili.

Ponovno je gruzijski vratar pokazao da je u odličnoj formi kada je u 10. minuti Williams izveo korner,a na prvu vratnicu utrčao je Carvajal i glavom natjerao Mamardashvilija na reakciju.

Međutim, kako početna premoć Španjolaca nije rezultirala pogotkom, stigla je kazna. Gruzijci su krenuli u brzi kontranapad, s desne strane oštro je ubacio Kakabadze, a na loptu je prvi natrčao Le Normand koji je prsima loptu skrenuo u vlastitu mrežu.

Mamardashvili je još nekoliko puta spašavao svoju mrežu, pokušavali su Fabian Ruiz, potom i Pedri, a posebno je opasna bila dalekometna bomba Cucurelle.

Ipak, pritisak Španjolaca urodio je plodom u 38. minuti. Williams je povratnom loptom pronašao Rodrija koji je prizemnim udarcem matirao gruzijskog vratara i vratio stvari na početak u 39. minuti. 

Otišlo se na pauzu uz rezultat 1-1, a već u 48. minuti je Kvaratskhelia ukrao loptu na sredini terena i pokušao iz daljine iznenaditi Simona, no njegov udarac otišao je nekoliko centimetara pokraj gola.

Španjolci su uzvratili u 51. minuti iz slobodnog udarca preko Yamala, a nakon toga Mamardashvili nije mogao obraniti udarac Fabia Ruiza. Odbijena lopta otišla je prema sredini terena, kružili su igrači Furije i Yamalov centaršut iz blizine je u mrežu pospremio veznjak Ruiz.

Ponovno su u 75. minuti Gruzijci krenuli u kontru, ali su izgubili loptu i to su iskoristili vješti Španjolci. Ruiz je poslao dugu loptu koju je fenomenalno smirio Williams, zatim znalački prevario čuvara i silovitim udarcem rasparao mrežu Mamardashvilija.

Vratar Gruzije i nakon toga bio je na streljani. ali ništa nije mogao u 83. minuti kada je Dani Olmo s vrha šesnaesterca zatresao mrežu i tako u potpunosti potopio Gruziju.

Reprezentacija Španjolske pokušavala je postići i peti pogodak, ali to im nije dozvolio odlični vratar Mamardashvili.

Španjolska je tako izborila četvrtfinalni ogled protiv domaćina Njemačke koji će se igrati u Stuttgartu. 

Kopirati
Drag cursor here to close