EURO 2024

Švicarska ispratila europske prvake kući

Spalletti je radio neke promjene i prije utakmice, nešto dokazivao, ostalo je pitanje što i kome.
Sport / Nogomet | 29. 06. 2024. u 20:02 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Murat Yakin je bio na udaru. Bio je pod kritikama, jer Švicarska nije izgledala dobro u kvalifikacijama. Izgubili jesu samo jednu utakmicu, ali su zato čak pet puta remizirali. Dva puta s Kosovom, Bjelorusijom, Izraelom, Rumunjskom. Samo četiri pobjede u skupini gdje su Andora, Kosovo, Bjelorusija.

I onda je došlo Europsko prvenstvo, na kojem su Švicarci sjajni. Dobili su Mađarsku bez problema, protiv Njemačke su imali tri boda do posljednjih trenutaka. Ono najvažnije su napravili danas. U prvoj
utakmici osmine finala su nadigrali Italiju. Italiju koja igrom koju je ponudila na ovom prvenstvu, nije imala šanse.

Opet taktički odlično pripremljena selekcija Švicarske koja je u prvom dijelu uništavala Italiju. Posebno "uskakanjima" iz drugog plana. Xhaka je igrao veliku ulogu, znao je "podvaliti" loptu kada treba, proigrati kako na bok tako i kroz sredinu.

Embolo je izbio sam ispred Donnarumme u 24. minuti, golman Italije je spasio svoju reprezentaciju. Ostalo je pitanje u zraku kako je Embolo zaboravljen. Baš kao što je bio Freuler u 37. minuti. Na ubacivanje Vargasa. Sada je i Donnarumma bio nemoćan.

Srećom po Italiju Donnarumma se sjajno našao u posljednjim trenucima prvog dijela, Rieder ga je skoro iznenadio na prvoj stativi koja je pomogla Italiji. Onako kako su igrali većim dijelom prvog poluvremena, Italija je otvorila drugo.

Dok su igrači razmišljali tko će eventualno izaći na Rubena Vargasa, ovaj je potegao i sjajno pogodio. Italija je nakon drugog gola ostala u teškoj situaciji. Schär je na jedan naizgled bezopasan centaršut imao namjeru loptu glavom vratiti do Sommera, došlo je do nesporazuma, a lopta je odsjela na stativi.  Najbolja prilika Italije na utakmici.

Probao je Spalletti, mijenjao, sve što je dobio to je pokušaj Reteguija u 73.minuti. Mogao je Zuber potopiti Italiju, ali je pucao malo pokraj desne stative. Spalletti je radio neke promjene i prije utakmice, nešto dokazivao, ostalo je pitanje što i kome.

Kopirati
Drag cursor here to close