EURO 2024

Švicarska sredila Mađarsku

Sport / Nogomet | 15. 06. 2024. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Njemačke, prva tri boda na ovom Europskom prvenstvu osvojila je i Švicarska. Na RheinEnergieStadionu u Kölnu, Mađarska nije imala šanse, završilo je 3:1.

Dobrim dijelom Švicarci su držali utakmicu pod kontrolom. Najviše zahvaljujući ranom golu koju je došao u 12. minuti. Duah je pobjegao obrani Mađarske i nakon lijepog dodavanja Aebischera postigao taj gol. U prvom trenutku je signalizirana nedozvoljena pozicija, ali je VAR potvrdio gol.

Kerkez je devet minuta kasnije skoro zavio u crno svoju selekciju, njegovu veliku grešku nije kaznio Vargas jer je sjajno intervenirao Gulácsi. Sve što su Mađari uradili u prvom dijelu bio je pokušaj glavom Orban, ali to je bila prilika da nakon dugo vremena vidimo Sommera, golmana Švicarske.

I onda u samoj završnici prvog dijela gol koji je možda i odlučio ovaj susret. Još jednom su pokazali Švicarci što mogu napraviti nakon izgubljene lopte. Aebischer je sjajno pogodio. Mađarska koja je igrala odlično u kvalifikacijama za ovaj EURO je bila
nemoćna u prvom dijelu.

Na otvaranju drugog opet prvi prijeti Duah, ali iščupao je Gulácsi koji je najzaslužniji što utakmica nije odlučena i ranije. Tek u posljednjih pola sata Mađari su uspjeli malo uhvatiti zraka. Jako lijepo je ubacio s lijevog krila Szoboszlai, ali Varga glavom ne uspijeva pogoditi mrežu.

Ako već nije pogodio u toj situaciji, jeste Varga tri minute poslije. Isti su akteri, kao i u akciji par trenutaka ranije. Činilo se da mi Mađari mogli zakomplicirati situaciju, ali se to nije dogodilo. Kako se utakmica bližila kraju, tako je Švicarska bila bliže trećem golu. Tako je na kraju u nadoknadi još jednu poklon loptu u gol pretvorio Embolo.

 

 
Kopirati
Drag cursor here to close