EURO 2024

Nagelsmann: Moramo biti strpljivi kada je u pitanju posjed lopte

Statistika kaže da je ovo duel dvije najefikasnije reprezentacije. Njemačka je za sada zabila 10, a Španjolska devet pogodaka. Španjolska je imala najviše udaraca na turniru (84), a Njemačka je treća (71).
Sport / Nogomet | 05. 07. 2024. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo su dva puta u povijesti međusobnih dvoboj ove dvije selekcije igrale važnije mečeve. Jednom je bilo u polufinalu Svjetskog prvenstva 2010. godine, dvije godine ranije u finalu Europskog. Dva susreta koja su završila istim rezultatom - pobjedom Španjolske 1:0.

Jednom je presudio Fernando Torres, drugi put Puyol. Sada se prvi put ove dvije nogometne velesile sastaju u četvrtfinalu, pa će poraz biti težak, jer to ipak u jednu ruku "rana" eliminacija", posebno nakon igara jedne i druge selekcije. Ali sudbina je takva, ždrijeb nemilosrdan. Prije ovog susreta ponovo se "vrti" ona neizostavna "finale prije finala".

"Definitivno je ovo utakmica dvije izjednačene selekcije, Njemačka i Španjolska igraju vjerojatno najbolji nogomet na ovom turniru. Važan segment će biti reakcija kada je lopta u nogama protivnika", kaže kapetan reprezentacije Njemačke Ilkay Gündogan koji također igra turnir na vrhunskoj razini.

Statistika kaže da je ovo duel dvije najefikasnije reprezentacije. Njemačka je za sada zabila 10, a Španjolska devet pogodaka. Španjolska je imala najviše udaraca na turniru (84), a Njemačka je treća (71). Njemačka je druga po broju napada (265), Španjolska treća (256). Njemačka je najbolja po broju točnih dodavanja (92.3), Španjolska druga (91).

Rosteri su poprilično izjednačeni, posebna priča su mlade snage. Jamal Musiala (21) i Florian Wirtz (21) na njemačkoj, odnosno Lamine Yamal (16) i Nico Williams (21) na španjolskoj strani.

"Lamine je poseban. Kako igra momak koji ima samo 16 godina. Ta njegova razina zrelosti, to je užitak gledati. Naravno, pred njim je dug put, ima puno toga za naučiti. Međutim, ono što je napravio do sada u karijeri je nešto posebno", nahvalio je Gündogan svog suigrača.

Julian Nagelsmann se uspješno barem za sada nosi s pritiskom domaćeg terena. Bilo je slabih dionica u igri Njemačke, protiv Švicarske, Danske, ali opet Njemačka izgleda dobro.

"Uvijek postoji prostor za napredak. Bio sam izuzetno zadovoljan kako smo izgledali prvih dvadeset minuta protiv Danske, ali moramo se pobrinuti da pokušamo ne forsirati. Moramo biti strpljivi kada je u pitanju posjed lopte. Ako ponovo igru kao iz tih prvih dvadeset minuta protiv Danske, onda će nas teško pobijediti", naglasio je Nagelsmann.

Kopirati
Drag cursor here to close