EURO 2024

Nagelsmann: Važno je naučiti kako prevladati teške situacije

Pravdu u večerašnjem susretu dijelit će engleski sudac Michael Oliver, dok će glavni i odgovorni u VAR sobi biti Stuart Attwell. Bosanskohercegovački sudac Irfan Peljto djelovat će u funkciji četvrtog suca.
Sport / Nogomet | 29. 06. 2024. u 01:36 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačku večeras očekuje prva velika provjera na ovogodišnjem Euru. Na stadionu Signal Iduna Parku u Dortmundu, popularnom Westfalenu, s početkom od 21 sat, igrači izbornika Juliana Nagelsmanna će odmjeriti snage s reprezentacijom Danske.

Nijemci su se prošetali grupom i uvjerljivom pobjedom na samom otvaranju prvenstva protiv Škotske (5:1) najavili velike stvari. Posljednje kolo protiv Švicarske pokazalo je ranjivosti ove reprezentacije i uz nedostatak Jonathana Taha u posljednjoj liniji, koji će utakmicu propustiti zbog suspenzije, izbornik će morati posegnuti za promjenama u defenzivi.

Schlotterbeck: Nekada ne možeš jesti toliko kad si starter

Jedan od kandidata koji bi mogao zauzeti mjesto u početnom sastavu je Dortmundov Nico Schlotterbeck, koji je u toj trećoj utakmici skupine protiv Švicarske zamijenio braniča Leverkusena u 60. minuti utakmice.

"Kad igram od početka, to je druga vrsta pripreme za razliku kad ulazim s klupe. Cijela napetost u danu je drukčija, prehrana također – nekada i ne možeš toliko jesti kad si starter," rekao je novinarima pred večerašnji susret Schlotterbeck.

Također, Realov branič Antonio Rudiger bio je posljednjih dana dvojba zbog nekih manjih problema, ali izgleda kako je trenirao i da ga je za očekivati na mjestu desnog braniča protiv Danske.

Izbornik Nagelsmann stavio je naglasak na atmosferu koja vlada u Dortmundu i naglasio kvalitetu sljedećeg protivnika.

Nagelsmann: Atmosfera u Dortmundu je vrlo glasna

"Danska je vrlo dobro organizirana momčad. Postoje faze u kojima su vrlo agresivni u obrani, ali onda naprave sjajne napade jednim dodirom. Imaju puno iskusnih igrača u momčadi i jasnu strukturu. To je težak protivnik, svakako," počeo je mladi njemački strateg, a onda se dotaknuo stadiona.

"Stadion u Dortmundu je obično vrlo glasan, a ja sam to iskusio mnogo puta kao protivnički trener. Nadam se da ćemo sutra imati sličnu buku s tribina."

Nagelsmann je kazao kako su se u grupi susreli s tri različita tipa utakmica, ali da je njegova momčad na svaki problem kvalitetno odgovorila.

"Grupna faza je bila jako zanimljiva za nas. Prva je utakmica prošla bolje nego smo očekivali, zatim je uslijedila teška utakmica s Mađarskom, a onda smo se protiv Švicarske mučili kako bi stigli do izjednačenja. Nosili smo se sa svim vrstama utakmica i važno je naučiti kako prevladati teške situacije.“

Svoje mišljenje o susretu protiv Danaca kazao je i njemački veznjak Robert Andrich, koji je za ovu prigodu odlučio promijeniti i boju kose.

"Već neko vrijeme razmišljam o promjeni boje na svojoj novoj frizuri, tako da ljudi koji me poznaju vjerojatno neće biti toliko iznenađeni," kazao je Leverkusenov veznjak i dodao kako jedva čeka sučev zvižduk za početak susreta.

"Do sada sam bio vrlo opušten, ali sada kada smo na stadionu i vidimo teren, volio bih već izaći i igrati. Ali dovoljno smo profesionalni da pokažemo što imamo za pokazati u pravom trenutku utakmice i svi ćemo biti uzbuđeni što ćemo večeras krenuti."

Pravdu u večerašnjem susretu dijelit će engleski sudac Michael Oliver, dok će glavni i odgovorni u VAR sobi biti Stuart Attwell. Bosanskohercegovački sudac Irfan Peljto djelovat će u funkciji četvrtog suca.

Kopirati
Drag cursor here to close