EURO 2024

Hjulmand: Vjerujem da će Eriksen biti spreman

Izbornik Kasper Hjulmand otkrio je kako jedna od glavnih violina reprezentacije ima zdravstvenih problema i da nije trenirao.
Sport / Nogomet | 29. 06. 2024. u 01:17 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danska je teže od očekivanog prošla svoju skupinu, iako velikim dijelom zbog izuzetno izjednačenih ekipa. Remi u prvom kolu protiv Slovenije dao je nagovijestiti da Danci ipak nisu toliko dominantni u odnosu na Kekove igrače i Srbiju, protiv kojih se očekivalo minimalno četiri boda.

Večerašnji ogled s Njemačkom će biti težak zadatak za Hjulmandove trupe, ali će se u odnosu na uvodne tri utakmice razina igre morati podignuti na nekoliko razina više, ako žele kreirati iznenađenje.

Za očekivati je da će Nijemcima prepustiti posjed, s obzirom na to da su nakon grupne faze bilježili 52 % vremena lopte u svom posjedu po utakmici, dok su domaćini na visokih 64 % prosječno. Također, ono što je zanimljivo je da je Njemačka istrčala skoro osam kilometara više.

Eriksen pod upitnikom

Izbornik Kasper Hjulmand otkrio je kako jedna od glavnih violina reprezentacije ima zdravstvenih problema i da nije trenirao.

"Christian Eriksen je imao problema sa želucem, kao i Thomas Delaney (prije utakmice s Engleskom) pa smo odlučili da neće trenirati. Nadamo se i očekujemo kako će biti spreman večeras."

Naglasio je kako su Nijemci večeras favoriti, ali da će se i njih nešto pitati.

"Na početku sam Njemačku smatrao jednim od favorita, i šteta je što večeras igraju s nama. Imaju kvalitetu i talent, jako su se dobro iskazali u skupini, ali isto tako imamo i mi. Morat će biti jako, jako dobri da nas pobijede," uvjerljivo je kazao Hjulmand.

Izbornik se uzda u mentalnu snagu svoje momčadi

"Važno je vjerovati u sebe i naše prednosti. Posljednjih smo godina igrali puno utakmica protiv velikih ekipa i uvijek smo bili natjecateljski raspoloženo. Imamo snagu u mentalitetu momčadi i načinu na koji se prezentiramo na terenu."

Vestergaard: Naporni smo za suparnike

Danski branič Jannik Vestergaard potvrdio je Hjulmandove riječi.

"Mislim da smo sjajna klapa i kvalitetna ekipa. Istina, nemamo toliko individualaca kao Njemačka, ali smo kao momčad ujedinjeni i nezgodni za svakog protivnika. Jako smo dobro posloženi i naporni za suparnike."

Odlični nastupi njemačke "devetke" Niclasa Füllkruga nisu prošli medijski neopaženo, stoga se raspravlja o tome zaslužuje li napadač Dortmunda mjesto u početnoj postavi, s obzirom na dva pogotka u tri utakmice grupne faze, gdje je sveukupno odigrao tek 76 minuta.

Vestergaard je rekao kako se oni ne zamaraju s tim i da će biti spremni na sve varijante njemačkih napada.

"Znam da se dosta o tome piše tko će zaigrati [u njemačkom napadu], ali uvjeren sam kako će mijenjati tijekom utakmice. Stoga, ne zamaramo se puno s tim, pripremamo se za sve scenarije."

Danska nije bila uvjerljiva u dosadašnjem dijelu natjecanja, štoviše, dojam je kako su najbolju utakmicu pružili u remiju protiv Engleske (1:1) i ako budu na tragu te utakmice, mogu napraviti problem u njemačkim obrambenim redovima.

Kopirati
Drag cursor here to close