EURO 2024

Njemačka u sudačkoj nadoknadi do remija sa Švicarskom i prvog mjesta u skupini

Njemačka i Švicarska odigrale su 1:1 u zadnjoj utakmici skupine A, čime je postalo jasno da Njemačka osvaja skupinu A, dok Švicarska ide dalje kao druga reprezentacija.
Sport / Nogomet | 23. 06. 2024. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijemci su furiozno počeli, u drugoj minuti Musiala je izveo odličan dribling isjajno dodao Gundoganu, ali Švicarci su očistili loptu u korner. Na ubačaju iz kuta bio je najviši Havertz, ali lagano je uhvatio loptu Sommer.

Nijemci su preuzeli posjed i imli inicijativu, ali su im Švicarci pružali otpor ne dajući im da se previše razmašu.

U 17. minuti u jednoj je akciji ostao kratak Musiala. Ipak lopta se odbila Nijemcima i Andrich je zapucao s dvadesetak metara. Nijemački veznjak sjajno je zabio žabicom koja je prevarila Sommera nakon slabe reakcije. Ipak gol je poništio VAR zbog prethodnog prekršaja Musiale.

Stekao se dojam da su Nijemci tom prilikom ipak oštećeni. 

Bilo kako bilo, uskoro je uslijedio šok za domaćine. U 28. minuti Švicarci su nakon početne dominacije Njemačke odigrali odličnu akciju. Freuler je dobio odličnu loptu u lijevome rubu njemačkog šesnaesterac te je švicarski veznjak pronaša Ndoyea koji u naleti posprema u rašlje prvoga kuta za 1-0.

Ništa tu nije mogao Neuer koji je na ovoj utakmici postao rekorder natjecanja kao golman s najviše nastupa na Euru. Nijemcu je to 18. utakmica dok je dosadašnji rekorder bio Gianluigi Buffon sa 17 nastupa.

Nova velika prilika za Ndoyea dogodila se u 31. minuti. Njegov prizmeni udarac na rubu šesnaestera otišao je malo pored desne vratnice njemačkog gola. 

Nijemci su nakon toga potpuno dominirali terenom, ali do pogotka ipak nisu došli. 

U drugome poluvremenu Švicarci su nastavili prijetiti iz kontranapada, dok su Nijemci oprezno tražili poravnanje.

U 70 minuti domaćini su imalu stopostotnu šansu. Sjurio se sjajno Wirt i dao loptu u peterac Kimmichu. Njemački bek je pucao , ali je na vrijeme blokirao Akanji i spasio Švicarce. Beier je pokušao otići na tu loptu, ali je pao. Nijemac je tražio penal, ali nije bilo ništa od toga.

Švicarci su gotovo riješili utakmicu u 84. minuti. U sjajnoj kontri Vargas se našao sam pred Neurom i Švicarac je sjajno matirao njemačkog golmana. Ipak bio je u zaleđu pa je gol brzo poništen.

Nijemci su nastavili dominirati i tražiti gol, ali opet je Švicarska zaprijetila u kontra napadu. Ovoga puta zaprijetio je Xhaka sjajnim udarcem koje je išao u same rašlje gola. Srećom po Nijemce Neur je skinuo 'nemoguće'.

A onda napokon gol za domaćine u 92. minuti. Joker s klupe Niclas Fullkrug sjajno je zabio glavom na ubačaj Rauma za slavlje Nijemaca i povratak na vrh skupine A. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close