Mlako i bojažljivo

Srbija se remijem s Danskom pridružila Hrvatskoj na putu kući

Srbija i Danska odigrale su bez pogodaka u Muenchenu što znači da Orlovi idu kući, dok će Danci uz Englesku i Sloveniju i dalje ostati na Euru.
Sport / Nogomet | 25. 06. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvih četvrt sata utakmice između Danske i Srbije nije viđeno praktično ništa te je postalo jasno kako obje momčadi igraju s digitronom u džepu.

Danska je u 24. minuti postigla pogodak nakon kornera Eriksena, ali je on poništen jer je lopta ranije izašla van granica igrališta.

Sjajna prilika za Dansku bila je u 39. minuti. Odigrali su sjajnu akciju po desnoj strani, ali nakon povratne Wind je pucao preko gola.

Na odmor se otišlo bez pogodaka, ali je sve u svemu Danska pokazala više od Srbije.

Srbija je u prvom dijelu imala samo dva udarca prema golu, a to je uz Škotsku najmanje na turniru. Srbija je i jedna od šest ekipa koje nisu zabile u prvom poluvremenu.

U drugome dijelu Danska je nastavila pritiskati Srbiju koja je u 54. zabila preko Mitrovića, ali napadač Srbije bio je u zaleđu te je gol poništen. 

Najbolja šansa za Srbiju u 81. minuti. Mitrović je dočekao odbijenu loptu iskosa na desnoj strani, ali je pucao pored gola. Mitrović je u 84. tražio penal jer je bilo povlačenja, no na kraju je dobio samo žuti karton.

Na kraju je završilo bez pobjednika i bez pogodaka, tako da Srbija putuje doma. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close