Štipa protivnike

Pedri oštro kritizirao njemačkog braniča Rüdigera

"Po mom mišljenju, njegovo štipanje protivnika tijekom igre je nedostatak poštovanja, jer boli i smeta", kazao je mladi španjolski veznjak Pedri.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2024. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska zvijezda Pedri (21) oštro je kritizirao njemačkog braniča Antonija Rüdigera (31) uoči četvrtfinala Europskog prvenstva između njegove momčadi i reprezenacije Njemačke u petak (18:00).

Veznjak FC Barcelone žali se na čudno ponašanje po kojem je središnji branič Real Madrida već postao poznat u španjolskoj Primeri.

"Po mom mišljenju, njegovo štipanje protivnika tijekom igre je nedostatak poštovanja, jer boli i smeta", kazao je Pedri, prenosi Bild.

Dakako, mladi Španjolac neće se skrivati od Rüdigera.

"Rüdiger je snažan i beskompromisan i odigrao je vrlo dobru prošlu sezonu. Ali ne morate ga se bojati. To je više percepcija koja se stvara u medijima", objašnjava mladić, koji je već imao dosta iskustva s Rüdigerom kada su se Barça i Real susretali u Španjolskoj. 

Kako će se njih dvojica ponašati u Stuttgartu, ovisi o mnoštvu okolnosti.

Sasvim je moguće da će se u petak u MHP Areni u Stuttgartu stvari zahuktati između španjolskog broja 21 i Njemačke dvice. Ipak, još uvijek nije jasno hoće li obojica istrčati na teren u početnim postavama.

Pedri je igrao od početka u prve dvije utakmice Španjolaca u skupini, protiv Hrvatske (3-0) i Italije (1-0), kao i u 4-1 pobjedi u osmini finala protiv Gruzije.

Za četvrtfinalni okršaj protiv Njemačke Leipzigov ofenzivni veznjak Dani Olmo (26) također je vrući kandidat za početni sastav Furije.

Na drugoj strani, trenutno se smatra da je Rüdiger siguran starter u njemačkoj obrani. Njegova će misija biti ometati španjolski napad, koji je nesumnjivo jak i opasan po protivnika (devet golova u četiri turnirske utakmice) - čak i ako se Pedri i društvo ne slažu s svim njegovim metodama i načinom opstrukcije.

"Moramo biti spremni za borbu. Po meni, sastaju se dvije najstabilnije momčadi u dosadašnjem dijelu turnira", izjavio je Rüdiger za njemački Kicker. 

Kopirati
Drag cursor here to close