EURO 2024

De La Fuente: Nitko nam ništa nije dao besplatno

"Nitko ovoj selekciji nije dao ništa besplatno i imamo pravo biti vrlo ponosni. Postoji sadašnjost i velika budućnost. Vidjeti zemlju predanu ovoj nacionalnoj momčadi je divna stvar, " rekao je De La Fuente.
Sport / Nogomet | 14. 07. 2024. u 01:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije izgledao kao netko tko bi mogao ponuditi sliku neke nove Španjolske. Bez obzira na to što se radi o treneru koji je bio prvak Europe sa selekcijom Španjolske do 21 godine, što je juniore doveo do titule, što je uzeo i Ligu Nacija.

Luis de la Fuente je fitnes fanatik, koji provodi dosta vremena u teretani kako bi svoju impozantnu figuru održao u formi. Antonio Muelas, jedan od komentatora Radija Nacional de España će reći:

"On je u suštini bio nepoznat, nije trenirao vrhunski klub. Radio je uglavnom po akademijama, omladinskim selekcijama. Ljudi ga zaista uopće nisu poznavali, nije bio poznata ličnost".

Najveća de la Fuenteova snaga je vođenje reprezentacije kroz turnir. Na kojem igrači mogu napredovati u kratkom periodu. Ipak iako to mnogi ne znaju, on je baš kao i izbornik Engleske jedno vrijeme bio pod kritikama, pritiskom. Nakon poraza od Škotske, ali još više jer je postavljen na ovu funkciju od strane Luisa Rubialesa, osramoćenog bivšeg čelnika Španjolskog saveza.

De La Fuente je uhvaćen kako pljeska u nekoliko navrata Rubialesu nakon govora u kojem je zvaničnik saveza više puta odbio da podnese ostavku nakon njegovog neželjenog poljupca s Jenni Hermoso.

De la Fuente nije stajao po strani već je priznao:

"Vjerujem da je kritika zaslužena, razumijem je i izvinjavam se."

Sada ima priliku da zauzme posebno mjesto u povijest španjolskog nogometa.

"Ako mi nismo Španjolska, nemamo šanse. Mnogo smo radili da budemo bolji. Pokušat ćemo se nametnuti u nedjelju tako što ćemo biti mi. Postoje stilovi, načini igre. Imat ćemo i suparnika ispred sebe, ali naša tendencija je očita. Danas ćemo naravno pokušati igrati u skladu sa svojim snagama. Ali ako ne budemo mogli, bit će zbog posebnim okolnostima igre, to neće značiti da se trend promijenio."

De la Fuente ne vjeruje da bi se Španjolska trebala smatrati favoritom.

"Smireni smo. Nikada nismo izgubili perspektivu. Usredotočeni smo na ono što kontroliramo. Znamo da večeras nema favorita, vrlo je izjednačeno. Ostavit ćemo favorite da razgovaraju s kladionicama", rekao je De la Fuente.

"Znamo da ako ne budemo na razini koju smo dosad pokazali, nećemo imati šanse za pobjedu. Ali znam da je imamo i da ćemo je dati u nedjelju.Ponosan sam što vidim proces koji smo slijedili da bismo došli ovdje. Nitko ovoj selekciji nije dao ništa besplatno i imamo pravo biti vrlo ponosni. Postoji sadašnjost i velika budućnost. Vidjeti zemlju predanu ovoj nacionalnoj momčadi je divna stvar."

Kopirati
Drag cursor here to close