EURO 2024

Southgate: Moramo pobijediti kako bi osjetili poštovanje ostatka nogometnog svijeta

"Znamo da moramo ovo učiniti, moramo osvojiti ovaj trofej kako bismo stvarno osjetili poštovanje ostatka nogometnog svijeta."
Sport / Nogomet | 14. 07. 2024. u 00:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ovakvoj situaciji je Gareth Southgate bio. Pritisak koji je rastao iz utakmice u utakmicu, prije nego što je doveo Englesku do finala. Prije tri godine na domaćem terenu, sada u Njemačkoj. I dalje je osporavan. On kao trener, Engleska kao reprezentacija.

I dalje se priča o sreći, dosadnoj igri, rijetki su našli bilo što pozitivno kada je u pitanju ova reprezentacija. Sada Gareth ima veliku priliku, da napokon dokaže mnogima da je on veliki trener, da je Engleske i zvanično postala zvanično najbolja.

"Putovao sam na svjetska prvenstva, europska prvenstva i gledao vrhunske utakmice na velikim ekranima. Mi nismo bili ni na jednom od njih - jer prikazuju samo finale. Pa smo to morali promijeniti. Imali smo velika očekivanja, ali nisu odgovarala našim rezultatima. Sada, visoka očekivanja su još uvijek tu, ali imamo dosljedne nastupe na sigurno tri od posljednja četiri turnira", rekao je engleski izbornik na posljednjoj presici pred večerašnje finale.

Preokret Engleske pod Southgateom, nakon šokantnog poraza od Islanda na Euru 2016., doveo ih je do dva finala Eura te do polufinala i četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu.

"Mnogo je rekorda oboreno", rekao je. "Ali znamo da moramo ovo učiniti, moramo osvojiti ovaj trofej kako bismo stvarno osjetili poštovanje ostatka nogometnog svijeta."

Kopirati
Drag cursor here to close