Euro 2024

Džoker s klupe u 91. minuti odveo Engleze u finale

Reprezentacija Engleske je u Dortmundu pobijedila Nizozemsku 2-1 i zakazala finale Europskog nogometnog prvenstva u nedjelju u Berlinu protiv Španjolske.
Sport / Nogomet | 10. 07. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska i Engleska igrat će finale Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Nakon bolje igre u prvih 45 minuta, i dosta slabije u nastavku, Engleska je stigla do pobjede lijepim golom Olieja Watkinsa u prvoj minuti sudačke nadoknade, nakon dodavanja još jednog 'rezervista', Colea Palmera.

Treći put u nokaut fazi turnira Englezi su gubili, ali su se nekako uspjeli dogurati do finala.

Izuzetno uzbudljivo i kvalitetno prvo poluvrijeme odigrali su Nizozemska i Engleska.

Nizozemci su poveli u 7. minuti sjajnim golom Xavija Simonsa s 20-ak metara, no u 18. minuti je Harry Kane izjednačio golom iz jedanaesterca.

Naime, samo deset minuta nakon gola Simonsa, njemački sudac Zwayer je nakon pregledavanja snimke odlučio da je dvoboj Dumfriesa i Kanea bio vrijedan jedanaesterca, a iako je nizozemski vratar Verbruggen pogodio stranu, Kane je izjednačio na 1-1.

U 30. minuti, nakon kornera, u skoku unatrag dobro je glavom loptu zahvatio Dumfries, ali je Englesku spasila greda.

Samo dvije minute kasnije zatresao se okvir vrata na drugoj strani. Opet je Foden bio u središtu pozornosti te je sa svoje pozicije, s koje je u dresu Manchester Cityja toliko često pogađao, s 18 metara naciljao suprotnu vratnicu. 

Početkom drugog poluvremena splasnuo je ritam utakmice. 

Prva velika šansa dogodila se u 65. minuti. Nakon ubačaja Veermana prvi na lopti je bio Van Dijk koji je pucao s pet-šest metara, ali ravno u engleskog golmana Pickforda koji je odbio loptu u korner. 

Dvije minute kasnije zatresla se mreža i to nizozemska, no odmah je nakon gola Sake reagirao pomoćni sudac koji je označio zaleđe u kojem se nalazio Walker. U 88. minuti pokušao je Palmer za Englesku, ali je njegov šut bio prilično neprecizan.

Ukupnih 1-1 bilo je sve do 90. minute, a tada je veliki engleski junak postao Ollie Watkins koji je zabio za konačnih 2-1 i slavlje Engleza.

Ovaj igrač Aston Ville je samo nekoliko trenutaka ranije ušao u igru s klupe.

Englezi su drugi put uzastopce izborili finale EURO-a. Na posljednjem su u finalu u Londonu izgubili od Italije nakon izvođenja jedanaesteraca sa 2-3.

Španjolskoj će ovo biti peto finale, do sada je slavila tri puta (1964., 2008., 2012.), dok je 1984. izgubila od Francuske. 

Kopirati
Drag cursor here to close