EURO 2024

VIDEO I Ronald Koeman je ostao dužan Englezima

"Ja sam tada igrao u Barceloni, moj status je mogao "spriječiti" suca da mi pokaže crveni karton. Moj svaki naredni dolazak u Englesku je bio paklen", prisjetio se Koeman.
Sport / Nogomet | 10. 07. 2024. u 12:43 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znate li koliko engleski navijače "mrze" sadašnjeg izbornika Nizozemske Ronalda Koemana? Poprilično. Zašto? Zato što ih je ostavio bez nastupa na Svjetskom prvenstvu 1994. godine.

Kako? Pa kako je stigao. U obrani i u napadu. U 57. minuti je rukama zaustavio Davida Platta kada je ovaj krenuo sam prema golu Nizozemske. Karl Josef Assenmacher iz Njemačke je prvo pokazao na bijelu točku, pa je prekršaj vratio van kaznenog prostora. Koemana je dobio žuti karton, iako je trebao crveni. Tri minute kasnije iz ponovljenog slobodnog udarca Koeman je zabio gol. Engleska je izgubila 2:0, nije otišla na Svjetsko prvenstvo.

Video: Nizozemska - Engleska 1993. godine 

"Ja sam tada igrao u Barceloni, moj status je mogao "spriječiti" suca da mi pokaže crveni karton. Moj svaki naredni dolazak u Englesku je bio paklen. Zna da su me vrijeđali s tribina", prisjetio se Ronald. Ronalda Koemana je bio član reprezentacije koja je 1988. godine osvojila naslov prvaka. Dobili su Englesku u skupini, Koeman nikada kao igrač nije izgubio od Engleske.

"Očekuje nas sjajna utakmica između dvije povijesno velike nogometne nacije. Engleska ima jako dobre igrače, ali imamo i mi. Morat ćemo se boriti kako bi izborili finale. Znamo da stvarno nema velike razlike između ove dvije reprezentacije, rekao bih da su šanse 50:50. Za pobjedu morao biti savršeni. Znamo da imaju puno individualnih kvaliteta, ali su jedna i druga selekcija jake, očekujemo žestoku utakmicu. Naoštreni smo, fokusirani i nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu", poručio je Ronald Koeman.

Kopirati
Drag cursor here to close