EURO 2024

Uvjerljiva Nizozemska izborila četvrtfinale

Oranje će u četvrtini finala odmjeriti snage s boljim iz susreta Austrija – Turska, koji igraju večeras od 21 sat.
Sport / Nogomet | 02. 07. 2024. u 19:57 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Nizozemske zasluženo je slavila u pretposljednjoj utakmici osmine finala protiv Rumunjske na Allianz Areni u Münchenu. Slavili su s 3:0, a pogotke potpisuju Gakpo i dva puta Malen.

Oranje će u četvrtini finala odmjeriti snage s boljim iz susreta Austrija – Turska, koji igraju večeras od 21 sat. Utakmica četvrtzavršnice zakazana je za 6. srpnja u Berlinu s početkom od 21 sat.

Bolji početak Rumunja

Iako su Rumunji imali bolji početak utakmice i kontrolu lopte, Oranje su prve zaprijetile. Simons je gađao u šestoj minuti, ali lopta pronalazi samo rumunjskog vratara. Osam minuta kasnije, uzvraća Rumunjska preko Mana, ali krilni igrač Parme ne pogađa okvir gola.

Gakpo okreće utakmicu u drugom smjeru

Gakpo dovodi Nizozemsku u vodstvo u 20. minuti utakmice svojim trećim pogotkom na Euru. Loptu mu je dodao Simons, a napadač se Liverpoola sjajnim driblingom oslobodio plavokosog Ratiua te pogodio u bliži kut rumunjskog vratara.

Nakon toga utakmica se okrenula u skroz drugom smjeru, gdje smo gledali konstantne napade i dominaciju Nizozemske. U 26. minuti Oranje su blizu dvostrukog vodstva. Nakon kornera, lopta odlazi na drugu vratnicu, a tamo De Vrij glavom pogađa u vanjski dio mreže.

Aktivni Dumfries nerješiva enigma za obranu Rumunjske

Nerješiva enigma za obranu Rumunja bio je desni bek Nizozemske, Denzel Dumfries, koji se često ubacivao iz drugog plana i pravio dar-mar.

Dominacija Nizozemske nakon pogotka najbolje se ogledala u statistici kornera. Na odmor se otišlo s minimalnih 1:0 za Oranje i čak 10-1 u kornerima.

Raspoloženi Nita drži svoju momčad na životu

Drugo poluvrijeme Koemanovi igrači krenuli su po rani drugi pogodak, ali je Nita bio iznimno raspoložen među vratnicama rumunjskog gola. U 54. minuti Depay je dobio loptu nakon ubačaja s te, danas iznimno problematične, lijeve strane obrane Rumunjske, ali s par metara od gola ne zahvaća loptu na pravi način.

Gakpo je u razdoblju od 58. do 63. minute pokušao par puta, ali raspoloženi Nita i VAR mu nisu dozvolili upisati drugi pogodak na utakmici. Pogodio je u 63. minuti za 2:0, ali nakon pregleda snimke utvrđeno je zaleđe prilikom pogotka.

U 73. minuti napadač Liverpoola petom ostavlja loptu za Veermana, koji iz izgledne situacije gađa malo pored gola.

Malen potvrdio pobjedu Nizozemske

Pitanje pobjednika riješio je Malen u 83. minuti. Danas iznimno raspoloženi Gakpo prošao je po lijevoj strani i poslao loptu na peterac, a tamo Malen ima lak zadatak – pogoditi na prazna vrata.

Kad su Rumunji bacili sve karte u napad, Malen je to odlučio iskoristiti. Nakon centaršuta u kazneni prostor Nizozemske, sijevnula je kontra Oranja, a tamo se najbolje snalazi napadač Borussije Dortmund koji pogađa drugi put u ovoj utakmici.

Kopirati
Drag cursor here to close