EURO 2024

Koeman: Ako ti je potrebno toliko vremena, priznaj gol

"Ako je offside, ne moraš četiri minuta da dodiruješ uho. Ako toliko sumnjaš, onda dosudiš gol", tvrdi Koeman.
Sport / Nogomet | 22. 06. 2024. u 01:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica između Nizozemske i Francuske, koja je u petak odigrana na stadionu RB Leipziga, prvi je dvoboj na Europskom prvenstvu u Njemačkoj koji je završio bez pogodaka. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 69. minuti kada je u jeku francuske ofenzive, Nizozemska postigla pogodak. Cody Gakpo je bio istaknuto ime u pripremi prilike za Memphisa Depaya, čiji je udarac završio u bloku.

Na odbijenoj lopti je bio Xavi Simons i iz prve ju poslao u donji lijevi ugao francuskog gola. Krenulo je slavlje na travnjaku i na narančastom dijelu tribina, ali ga je ubrzo prekinuo pomoćni sudac koji je podignuo zastavicu signalizirajući offside.

U njemu je bio Simonsov suigrač Denzel Dumfries, pokraj kojeg je lopta prošla i završila u mreži.Dugo je trajala provjera u VAR sobi, u kojoj su zaključili da je Dumfries zasmetao francuskom vrataru Maignanu i tako poništili slavlje Nizozemaca. Ronald Koeman nije bio zadovoljan sudačkom odlukom.

"Ne mislim da je Denzel ometao golmana. Nije Dumfries razlog zbog kojeg Maignan nije krenuo na loptu, jednostavno nije mogao da dođe do nje. Nikad ne bi stigao do te lopte. Ako je offside, ne moraš četiri minuta da dodiruješ uho. Ako toliko sumnjaš, onda dosudiš gol", tvrdi Koeman. Anthony Taylor je trebao određeno vrijeme kako bi uz pomoć VAR-a donio odluku, što je kako kaže Koeman podatak kojim se potvrđuje koliko je sudac bio nesiguran u svoju odluku.

"To ukazuje da ni oni nisu znali. Ako ti je potrebno toliko vremena, moraš da dosudiš gol. Jer to upućuje na to da nije sto posto siguran."

Kopirati
Drag cursor here to close