Prije današnjeg ždrijeba

Slovenac iz Zvezde bi Dinama za protivnika

"Volio bih Barcelonu, navijam za nju odmalena. Manchester City možda ne bi bio idealan. Neka daju Dinamo i Sturm, da bude blizu Slovenije. Tko god bude, bit će mu teško ovdje," rekao je Timi Max.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2024. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Timi Max Elšnik asistirao je Urošu Spajiću za drugi gol Zvezde u uzvratu s Bodo/Glimtom, čime je srpski klub prošao u glavnu fazu Lige prvaka. Nakon utakmice dao je izjavu za Telegraf i poručio da bi rado igrao protiv Dinama. "Kao dijete sam gledao utakmice Lige prvaka, zato sam došao u Zvezdu. To je bio cilj, nadam se da će Marakana biti puna kao i sada. Svaka čast igračima, jedva čekam Ligu prvaka", rekao je 26-godišnji Slovenac.

Na pitanje protiv koga bi volio igrati u glavnoj fazi Lige prvaka, Elšnik je odgovorio:

"Volio bih Barcelonu, navijam za nju odmalena. Manchester City možda ne bi bio idealan. Neka daju Dinamo i Sturm, da bude blizu Slovenije. Tko god bude, bit će mu teško ovdje."

Liga prvaka, kao i ostala UEFA-ina natjecanja, od ove sezone igra se po novom, proširenom formatu. Svih 36 klubova bit će u istoj ligi, a svaki klub igrat će osam utakmica, i to svih osam s različitim protivnicima.

Četiri utakmice igrat će kod kuće, a četiri u gostima. Osam najboljih klubova ide u osminu finala, momčadi od 9. do 24. mjesta razigravaju za osminu finala, a ostali ispadaju iz Europe, odnosno ne idu u Europa ligu.

Dinamo i Zvezda će biti u trećoj jakosnoj skupini, a ždrijeb će im automatski izvući po dva protivnika iz svake skupine. Jedina restrikcija u ždrijebu parova je da klubovi iz iste zemlje ne mogu igrati međusobno te da svatko može izvući najviše dva kluba iz iste zemlje.

Jakosne skupine Lige prvaka:

PRVA: Real Madrid, Manchester City, Bayern, PSG, Liverpool, Inter, Borussia Dortmund, Leipzig, Barcelona.

DRUGA: Bayer Leverkusen, Atletico Madrid, Atalanta, Juventus, Benfica, Arsenal, Club Brugge, Šahtar, Milan.

TREĆA: Feyenoord, Sporting, PSV, DINAMO, Salzburg, Lille, Young Boys, Celtic, Crvena zvezda.

ČETVRTA: Slovan, Monaco, Sparta, Aston Villa, Bologna, Girona, Stuttgart, Sturm, Brest.

Kopirati
Drag cursor here to close