Dušan Kosič

Slovenski stručnjak prvi kandidat za klupu Veleža?

Čelnici mostarskog kluba aktivno su radili na pronalasku Čanadijeva nasljednika, a odluka je čini se pala na slovenskog stručnjaka Dušana Kosiča.
Sport / Nogomet | 15. 08. 2024. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tabor Sežana / Nogometni trener Dušan Kosič

Fudbalski klub Velež u srijedu je službeno potvrdio raskid kratkotrajne suradnje s trenerom Damirom Čanadijem koji jedva da je uspio upoznati grad Mostar.

Čanadi je klupu Rođenih preuzeo krajem lipnja, ali se uslijed loših igara i mizernih rezultata Rođenih nije dugo zadržao u Mostaru.

Čelnici mostarskog kluba aktivno su radili na pronalasku njegovog nasljednika, a kako prenosi Sport1.ba, odluka je pala na slovenskog stručnjaka Dušana Kosiča.

Isti izvor navodi kako je Kosić dogovorio sve uvjete s Veležom, a očekuje se da će kao novi trener Rođenih biti predstavljen nakon utakmice trećega kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega koja se igra u nedjelju na Pecari.

Kosič je trenersku karijeru započeo 2006. godine kada je vodio ATUS Ferlach. Nakon toga radio je i kao trener Olimpije, Triglava, U-16 reprezentacije Slovenije, Celja, Tabor Sezane i Domžala.

Bio je proglašen trenerom godine u Sloveniji (2020.).

Rođen je u Ljubljani 1971. godine, a kao nogometaš najviše utakmica ubilježio je u dresu Olimpije (213/36) s kojom je tri puta osvajao kup i jednom superkup. Slovenski kup jednom je osvojio i s Rudarom iz Velenja.

U Domžale je u kolovozu prošle godine stigao kao zamjena za Simona Rožmana, koji je tada imenovan novim trenerom Sarajeva, a na klupi ovog kluba zadržao se do travnja ove godine.

Inače, Čanadi je vodio Rođene na tri službene utakmice i ima učinak od jednog remija (Inter – 1:1) i dva poraza (Inter – 1:5 i Željezničar 1:2).

Kopirati
Drag cursor here to close