Liga nacija

Srbija sačuvala mrežu i uzela bod protiv Španjolske

Srbija je dosta patila protiv prvaka Europe u Beogradu, Španjolska je dominirala, ali je rezultat na stadionu Rajko Mitić na kraju glasio 0:0.
Sport / Nogomet | 05. 09. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nacionalni tim Srbije ušao je u meč sa Španjolcima bez velikog broja prvotimaca. Mnoge iskusne zvijezde su iz raznih razloga otkazale dolazak izborniku Draganu Stojkoviću, no Piksi je momke koje je imao na raspolaganju pretvorio u hrabre ratnike.

Posebno su se isticali Birmančević i sjajni vratar Rajković, ali ni drugi koji su dobili priliku nisu bježali od pune odgovornosti.

Podmlađeni tim Dragana Stojkovića već u šestoj minuti stvara veliku priliku, ali Lukić šutira iznad gola.

Nastavila je Srbija igrati agresivno, apri čemu treba kazati da su Španjolci očekivano imali terensku inicijativu. Furia je prvi udarac u okvir gola uputila u 24. minuti, probao je Zubimendi, ali nije probio Rajkovića.

Prijetili su potom Yamal, Williams i Fabian Ruiz, ali mreža Srbije ostala je netaknuta do kraja poluvremena, s tim da treba spomenuti i nestvaran promašaj Luke Jovića u 34. minuti, bio je sam ispred Davida Raye, ali promašio je vrata i prilika je otišla u nepovrat. 

Iako je Srbija otvorila drugi dio igre udarcem Ilića iz slobodnog udarca s 20 metara, uskoro je Španjolska u potpunosti preuzela posjed i potjerala Orlove u krilo vratara Rajkovića.

U 71. minuti Srbija je preživjela tri izgledne prilike za goste. Grimaldo prvo gađa iz slobodnjaka, ali Rajković brani, da bi zatim lopta došla do Yamala čiji je prvi udarac izblokiran, a drugi odlazi tik pored gola.

Četiri minute kasnije ponovo Rajković zaustavlja Yamala, da bi u nastavku akcije Fabian Ruiz promašio zicer namještajući se na 10-ak metara od gola, ali je izgubio pravi momentum.

Branila se Srbija svim silama u završnici utakmice. Napadi Španjolske nisu jenjavali, a Joselu je zaprijetio u 82. minuti, tek što je ušao u igriu, ali ni on nije bio precizan.

Uspjeli su se Orlovi na kraju obraniti. Ostalo je 0:0 i Srbija tako dolazi do velikog boda. 

Liga nacija A, 1. kolo:

Srbija - Španjolska 0:0
Portugal - Hrvatska 2-1(Diogo Dalot 7, C. Ronaldo 34 / Diogo Dalot 41-ag)
Danska - Švicarska 2-0 (Patrick Dorgu 82, Pierre-Emile Hojbjerg 90+2)
Škotska - Poljska 2-3 (Billy Gilmour 46, Scott McTominay 76 / Sebastian Szymanski 9, Robert Lewandowski 44-11m, Nicola Zalewski 90+7-11m)

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close