Kvalifikacije

Sva tri hrvatska kluba bez pobjede u prvim utakmicama

Nogometaši Hajduka, Rijeke i Osijeka ubilježili su remije u prvim kvalifikacijskim utakmicama Europske, odnosno Konferencijske lige, s tim da su jedino Splićani igrali u gostima.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2024. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Rijeke nisu iskoristili domaći teren ni igrača više tijekom drugog poluvremena protiv švedskog Elfsborga, prvi dvoboj trećeg pretkola Europske lige na Rujevici okončan je bez pobjednika 1-1 (1-1).

Gosti iz Švedske su poveli u 24. minuti kada je strijelac bio Jalal Abdullai. Rijeka je izjednačila pogotkom Nike Galešića u drugoj minuti nadoknade prvog dijela.

Od 55. minute imala je Rijeka igrača više, isključen je gostujući strijelac Abdullai, ali sve do kraja ostalo je 1-1.

Uzvratna utakmica se u Švedskoj igra idućeg četvrtka s početkom u 19 sati, javlja HRT. 

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

U prvom susretu 3. pretkola Konferencijske lige Osijek je na Opusa Areni odigrao 1-1 protiv Zire primivši pogodak u šestoj minuti nadoknade iz jedanaesterca.

Osijek je poveo u 38. minuti golom Antona Matkovića, a izjednačio je Raphael Utzig iz jedanaesterca u šestoj minuti nadoknade.

Uzvratni susret je u Bakuu 15. kolovoza.

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

U slučaju prolaza, Osijek u play-offu Konferencijske lige čeka pobjednik susreta između ciparske Omonije i mađarskog Fehervara.

U prvom susretu Omonija je slavila sa 1-0 golom Poljaka Mariusza Stepinskog u 60. minuti. 

Nogometaši Hajduka odigrali su u Slovačkoj kod Ružomberoka bez pogodaka u prvom susretu trećeg pretkola Konferencijske lige.

Hajduk je bio nešto bolji tijekom cijelog susreta, ali uzvrat na Poljudu će oba sastava dočekati u rezultatskom smislu s istih pozicija. Uzvrat je na rasporedu idućeg četvrtka s početkom u 21 sat.

Hajduku je ovo druga ovoljetna utakmica u pretkolima Konferencijske lige u gostima i drugi put je remizirao bez golova. Tako je završio i dvoboj kod HB Torshavna na Farskim otocima.

Za razliku od gostovanja na Farskim otocima ovaj put je trener Hajduka Gattuso na klupi zadržao Ivana Perišića i Ivana Rakitića koji su ovaj put ušli u nastavku susreta.

Ni završnica nije donijela rezultatske promjene, mreže su mirovale do kraja.

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

Kopirati
Drag cursor here to close