Kvalifikacije

Sva tri hrvatska kluba jedno kolo dalje, debitirao Rakitić

Hajduk je remijem 0-0 na gostovanju kod Torshavna osigurao prolaz dalje u Konferencijskoj ligi, a plasman je izborio i Osijek protiv estonske Levadije. U Europskoj ligi je kolo dalje izborila Rijeka.
Sport / Nogomet | 01. 08. 2024. u 23:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Osijeka su i drugi put u drugom pretkolu Konferencijske lige pobijedili estonsku Levadiju, nakon 5-1 na svojoj Opus Areni slavili su i u Tallinnu 1-0 čime su prošli u treće pretkolo.

U uzvratu, u glavnom estonskom gradu, jedini strijelac je bio Petar Pušić, na asistenciju Miereza, u 63. minuti.

U tom dijelu natjecanja Osijek čeka azerbajdžanska Zira koja je eliminirala slovački DAC iz Dunajske Strede. 

Nakon što je Hajduk prošlog tjedna uvjerljivo na Poljudu slavio 2-0 protiv Torshavna, prolaz Bijelih u treće pretkolo Konferencijske lige smatrao se rutinskom zadaćom.

Međutim, uzvrat na Farskim Otocima nije tekao glatko. Vratar Hajduka, Ivan Lučić pokazao se kao prvo ime utakmice nakon tri izvrsne obrane.

Lučić je napokon bio svladan u 83. minuti, a loptu koja je ulazila u gol očistio je s crte Filip Uremović. 27-godišnji stoper je zabio prvi gol u pobjedi na Poljudu, a večeras je njegova reakcija bila jednako važna kao gol.

U 70. minuti prvi put u dresu Hajduka gledatelji su vidjeli i Ivana Rakitića koji je zamijenio Capana. Uslijedila je velika bakljada Torcide kojom su nakratko i prekinuli dvoboj, zbog čega će Bijeli, izvjesno je, biti kažnjeni.

Protivnik Bijelih u 3. kolu kvalifikacija UEFA Konferencijske lige je slovački MFK Ružomberok, koji je u drugom kolu Europske lige eliminiran od Trabzonspora.  

Nogometaši Rijeke izborili su treće pretkolo Europske lige, nakon 0-0 kod rumunjskog drugoligaša Corvinula, u uzvratu je Rijeka na svojoj Rujevici pobijedila 1-0 (1-0).

Nije lako Rijeka slomila aktualnog pobjednika rumunjskog Kupa, a u svemu je presudio pogodak Dejana Petroviča u 12. minuti.

Rumunji su najbolju šansu za izjednačenje imali u 76. minuti kada Sergiu Bus nije realizirao jedanaesterac.

U trećem pretkolu Europske lige Rijeka će igrati protiv švedskog Elfsborga koji je s ukupnih 3-0 svladao moldavski Šerif. Rijeka će 8. kolovoza biti domaćin na Rujevici u prvom ogledu.

Kopirati
Drag cursor here to close