Fabio Maresca

Talijanski sudac izbačen iz Lige prvaka: Prijetio smrću nogometašu!?

UEFA ga je maknula s utakmice PSV-a protiv Sportinga, jer je navodno prijetio smrću igraču Al Arabija.
Sport / Nogomet | 01. 10. 2024. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski sudac Fabio Maresca (43) skinut je s popisa sudaca koji su trebali suditi ovo kolo Lige prvaka.

UEFA je poznatog talijanskog suca maknula jer je, kako pišu talijanski mediji, navodno prijetio smrću igraču Al Arabija i to za vrijeme utakmice protiv Kuwaita.

Maresca inače sudi utakmice talijanskog prvenstva, ali i europske susrete, no ovakav incident u drugoj državi nije prošao neopaženo jer su odmah nakon što je utakmica završena predstavnici Al Arabija optužili Marescu za prijetnje smrću.

Nije poznato što je Maresca točno izgovorio u sukobu s Khaledom Al Murshedom, ali UEFA je Talijana maknula s pozicije četvrtog suca na utakmici PSV-a protiv Sportinga. Njegove dužnosti u Eindhovenu preuzet će Daniele Doveri.

Ove sezone, Fabio Maresca je u pet utakmica, koje je sudio u Serie A, Serie B, te kvalifikacijama za Konferencijsku ligu i Ligu prvaka, podijelio čak 29 žutih kartona i 2 crvena.

Zanimljivo je da Maresca, osim što je poznati sudac, radi i kao vatrogasac. Također, ušao je u povijest kao prvi sudac u Italiji koji je dosudio penal uz pomoć VAR-a. Bilo je to 19. kolovoza 2017. na utakmici između Juventusa i Cagliarija, kada je penal izborio bivši igrač Hajduka i Dinama, Duje Čop, nakon prekršaja Alexa Sandra.

Ljubitelji nogometa u Hrvatskoj će se sjetiti da je Maresca sudio i u polufinalu hrvatskog kupa ove godine u utakmici između Hajduka i Dinama na Poljudu (0-1).

Kopirati
Drag cursor here to close