Hercegovački derbi

Topić donio Zrinjskom vodstvo na poluvremenu, Chinedu umalo kaznio Karačića

Nakon prvih 45 minuta hercegovačkog derbija Zrinjski vodi 1:0 golom Frana Topića u 28. minuti utakmice.
Sport / Nogomet | 24. 09. 2024. u 21:15 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je na dobrom putu da dobije i peti uzastopni hercegovački derbi. Plemići protiv Širokog Brijega vode 1:0 na poluvremenu i imaju apsolutnu dominaciju.

Domaći su imali loptu u svom posjedu i igralo se na polovici Širokog, a nadmoć je okrunio Fran Topić pogotkom u 28. minuti.

Već u 7. minuti sjajnu akciju izveli su Marijan Ćavar i Nardin Mulahusejnović, ali volej ovog drugog otišao je preko gola. Nešto kasnije opet prilika za Zrinjski, ovaj put za Iliju Mašića nakon kornera, ali obrana Širokog izbacuje s gol-crte.
 
 
U prvom poluvremenu Zrinjski je sabio Široki u svoju polovicu i gol je "visio" u zraku, ali umalo nije pao u mrežu domaćih. 
 
Nakon jedne duge lopte vratar Zrinjskog Goran Karačić nepotrebno je izašao na 30 metara, Stephen Chinedu ga je prebacio, ali u posljednem trenutku Mašić ga je omeo i Nigerijac nije mogao šutirati kako je namjeravao.
 
U 27. minuti ponovno je u prilici Mulahusejnović, ali njegov šut glavom pogađa gredu. Ipak, minutu kasnije Zrinjski ipak slama otpor Širokog. Antonio Ivančić tukao je iz daljine, vratar Tomić kratko je odbio loptu, a nju je Fran Topić proslijedio u mrežu.
 
U VAR sobi dugo su provjeravali je li Alen Jurilj, koji je bio u očitom zaleđu, utjecao na zgoditak, ali nakon tri minute provjere gol je ipak priznat.
Kopirati
Drag cursor here to close