Zahuktali Plemići

Zrinjski bez petorice u hercegovačkom derbiju: "Evidentno je da se dižemo u formi"

Zrinjski je dobio četiri posljednja hercegovačka derbija, te sedam od posljednjih osam međusobnih ogleda sa Širokim Brijegom.
Sport / Nogomet | 23. 09. 2024. u 11:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski je pobjedom na Grbavici (2:0) nastavio odličan ulazak u sezonu, osvojivši 10 bodova iz pet odigranih utakmica. Protiv sebe je u subotu imao pun stadion i protivnika u formi, no Plemići su pokazali zašto su ponajbolja momčad lige posljednjih 10 godina.
 
"Momci su odigrali odličnu utakmicu, i prvih 11 a i reakcija igrača s klupe bila je odlična. Kad se sve zbroji zasluženo smo slavili. Imali smo od starta želju i vjeru u pobjedu. Htjeli smo pokvariti slavlje domaćih, ali prije svega doći do tri boda. Ta pobjeda nam daje dodatnu energiju pred sutrašnju utakmicu", kaže trener Zrinjskog Mario Ivanković.
 
A sutra Plemiće čeka novi derbi, ovaj put hercegovački protiv Širokog Brijega.
 
"Evidentno je da su u krizi rezultata i igre, ali to nas neće zavarati. Danas ćemo imati laganiji trening i nakon toga odrediti sastav. Imamo pet, šest igrača izvan stroja, ali nadam se da će se barem Posavec vratiti. Evidentno je da se dižemo u formi i nadam se da ćemo to potvrditi", dodao je Ivanković.
 
 
Šef struke Zrinjskog potvrdio je da suizvan stroja Ramić, Jakovljević, Kiš, Memija i Šunjić, uz Bilbiju koji je duže vrijeme "out". Ipak, nova pojačanja donijela su novu kvalitetu.
 
"Surdanović je u kratko vrijeme pokazao da se na njega može računati, a i Ćavar je donio dodatnu kvalitetu. S pojačanjima dobili smo dodatnu konkurenciju na treninzima, a energija s treninga prenosi se na utakmicu".
 
Plemiće čeka vrlo poznat protivnik, ali i ekipa koja im je "mušterija" odavno, od koje su zadnji put izgubili prije tri i pol godine.
 
"Znamo ih dobro, dosta igrača je bilo i kod nas. Imaju i oni problema sa sastavom, tako da mogu samo pretpostavljati tko će zaigrati. Ali, mi smo spremni na sve opcije i dat ćemo maksimum", zaključio je Mario Ivanković.
 
Kopirati
Drag cursor here to close