Prekid od 10 minuta

Plemići pobjedom na Grbavici pokvarili rođendansko slavlje Željezničara

Na punoj Grbavici Željezničar je slavio 103. rođendan, ali se Zrinjski ipak na kraju zadnji radovao i slavio 2:0 pobjedu.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2024. u 22:44 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednom od dva derbija i u posljednjoj utakmici 7. kola Wwin lige Zrinjski je kao gost svladao Željezničar na Grbavici s 2:0. Plemići su došli do još jedne pobjede na Grbavici, a ujedno i pokvarili proslavu 103. rođendana domaćeg kluba.
 
Domaći navijači ispunili su Grbavicu do kraja, ali gosti su došli do pobjede i to nakon što je utakmica bila prekinuta zbog bakljade domaćih. Strijelci su bili Nardin Mulahusejnović i Marijan Ćavar.
 
 
Prvo poluvrijeme donijelo je razočaravajući nogomet, odnosno opreznu igru s obje strane. U prvih pola sata nije bilo skoro ničega, a tek u zadnjoj trećini poluvremena Zrinjski je malo živnuo i zaprijetio domaćinu.
 
U dva navrata u prilikama se našao Mario Ćuže. Prvi put je njegov šut izblokiran u situaciji kada se dodavanje činilo kao bolje rješenje, a drugi put je šutirao preko gola nakon uigrane akcije iz kornera.
 
Svečarsko raspoloženi domaći navijači pretjerali su početkom drugog dijela kada su bakljadom i dimnim bombama natjerali glavnog suca da prekine utakmicu na skoro deset minuta.
 
Čim je završio prekid Zrinjski je imao najbolju priliku na utakmicu, Josip Ćorluka je ubacio sa strane, a Ćuže je bio sam ispred gola, no njegov udarac promašio je vrata. Malo kasnije u prilici se našao i Nardin Mulahusejnović, ali ni on nije bio precizan.
 
Sve to nagovijestilo je vodeći pogodak Zrinjskog koji je došao u 66. minuti. Domaći su izgubili loptu na centru, a Fran Topić proslijedio ju je do Mulahusejnovića koji je zakucao loptu u mrežu za 1:0.
 
U 82. minuti napokon je priliku imao Željezničar, i to odličnu priliku. Samir Radovac ušao je u šesnaesterac i pogodio gredu, a u nastavku akcije Tičinović je srušio Mirčevskog. 
 
Sudac Njegomirović i VAR soba odlučili su da nije nije bilo prekršaja za jedanaesterac.
 
Njegomirović je produžio susret za 12 minuta, a već u prvim minutama nadoknade Zrinjski je riješio pobjedu. Nakon dodavanja Matije Malekinušića pogodio je Marijan Ćavar.
 
Zanimljivo da je Ćavar pogodio Željezničaru i na početku ove sezone kada je nosio dres Širokog Brijega.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close