Mike Dean ide u mirovinu

Ubijao piliće, ženama nosi golf palice, pravio show na terenu

"Prvo sam radio na katu na kojem smo bili zaduženi za čišćenje iznutrica pilića, a potom sam napredovao do voditelja grupe koja ih je morala ubijati" rekao je jednom prilikom.
Sport / Nogomet | 22. 03. 2022. u 21:54 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Otoku će reći kako se radi o velikoj faci Premiershipa koji nikada u životu nije šutnuo loptu. Rekordni sudac, jedan je od najpoznatijih, ali i najomraženijih u povijesti, odlazi u mirovinu na kraju sezone.

Prvi je sudac koji je prešao granicu od čak 100 dodijeljenih crvenih kartona, a do danas ih je dao 117. Ovaj 53-godišnjak nas je godinama nasmijaovao svojim bizarnim izrazima lica, gestikulacijom s igračima i pomalo nevjerojatnim ponašanjem na terenu.

Dean je priznao da bi njegove ludorije mogle izgledati kao arogantne, ali su zapravo bile odraz njegovog povjerenja u svoje sposobnosti i njegove ljubavi prema igri. Prije nego što će postati sudac, radio je tvornici za preradu piletine. Skoro 15 godina. Jedno vrijeme je radio dvije stvari paralelno. Znao je za vrijeme svoje smjene ubiti 140 tisuća pilića.

"Prvo sam radio na katu na kojem smo bili zaduženi za čišćenje iznutrica pilića, a potom sam napredovao do voditelja grupe koja ih je morala ubijati" rekao je jednom prilikom.

Međutim, osim tih silnih crvenih kartona, Deana smo zapamtili kao suca koji je na čudan način pokazao prednost na utakmici između Tottenhama i Aston Ville iz 2015. godine. Dean je pustio prednost za Spurse, a kada je Moussa Dembele u nastavku akcije postigao pogodak Dean je prvo oduševljeno počeo trčati s rukama u zraku. Za mnoge je na taj način Dean slavio gol!

Dean je strastveni navijač Tranmerea i često se mogao vidjeti na tribinama u Prenton Parku. Ne samo da posmatra utakmicu, već da burno slavi pobjede Tranmerea. Sergiu Agueru nije želio u prvi mah dati loptu, koju je ovaj želio uzeti nakon hat tricka protiv Chelseja.

Video: Mike Dean

Znao je za vrijeme utakmice onako u prolazu udariti po zadnjici Januzaja prije nego što je ovaj ušao u igru, što je jednom napravio za vrijeme utakmice Diabyju iz Arsenala. Posebno drago mu je propustiti loptu kroz noge u tijeku akcije.

"Ako lopta dođe prema meni, pustit ću je kroz noge, obožavam to raditi tijekom utakmice" rekao je jednom prilikom.

Van terena vrijeme voli potrošiti igrajući golfa s svojom suprugom. I ne samo to, često nosi palice na ženskim golf turnirima.

"Uključio sam se u ženski golf prije pet-šest godina. Poslao sam e-mail nekim ljudima i pitao ih mogu li mi ikako srediti posao na ženskom touru. Srećom, uspjeli su i sada sudjelujem ne nekoliko turnira godišnje, koliko mi vrijeme dopusti" rekao je Dean.

Video: Premier League referee Mike Dean turns caddy for Sophie Walker

.

Kopirati
Drag cursor here to close