Uoči dvoboja s Hrvatskom

UEFA pokrenula disciplinsku proceduru protiv Albanije

UEFA u svom priopćenju navodi da je procedura pokrenuta zbog upada i ubacivanja raznih predmeta na teren i paljenja vatrometa navijača Albanije tijekom utakmice s Italijom.
Sport / Nogomet | 16. 06. 2024. u 20:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je disciplinsku proceduru protiv Albanske nogometne federacije (FSHF) zbog incidenata tijekom utakmice Europskog nogometnog prvenstva između reprezentacija Albanije i Italije koja je u subotu odigrana u Dortmundu.

UEFA u svom priopćenju navodi da je procedura pokrenuta zbog upada i ubacivanja raznih predmeta na teren i paljenja vatrometa navijača Albanije tijekom utakmice te "slanja provokativne poruke neprikladne za sportski događaj".

Europska nogometna federacija nije objavila druge detalje o poruci koja je poslana, prenosi Srna.

U današnjim sukobima navijača u njemačkom gradu Gelsenkirchenu ozlijeđen je navijač Engleske i jedan policajac.

Prema pojedinim izvještajima, u izazivanje nasilja umiješani su i albanski navijači. 

Glasnogovornik FSHF-a je u priopćenju naveo da planira dostaviti službeno priopćenje CEDB-u u roku koji je odredila UEFA.

"Želimo naglasiti da su poduzete sve potrebne mjere za uspješnu organizaciju utakmice", dodao je albanski glasnogovornik.

"Događaj je bio praznik europskog nogometa i nije se dogodio nikakav veći incident koji bi narušio pozitivnu atmosferu".

Kopirati
Drag cursor here to close