Liga prvaka

Večer u kojoj će Zidane za protivnika imati jednog Thurama

Karijera danas 23-godišnjeg Marcusa Thurama krenula je drugim putem od očeve. Doduše, i on igra na boku, ali dalje prema naprijed. U 46 utakmica za Gladbach postigao je 15 golova.
Sport / Nogomet | 27. 10. 2020. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Kratko podjsećanje na igračke dane: Lilian Thuram i Zinedine Zidane

Zinedine Zidane jedan je od najvećih nogometaša u povijesti, ali i trenerski mu posao ide više nego dobro.

Popularni Zizou okrunio se naslovom svjetskog prvaka s Francuskom nakon što je postigao dva pogotka protiv Brazila u finalu Svjetskog prvenstva 1998.
Međutim, vjerojatno se Zidane ne bi dočepao te medalje da nije bilo Liliana Thurama.

Branič Tricolora ušao je u legendu nakon što je postigao dva pogotka - svoje jedine golove u 142 nastupa za svoju zemlju - u polufinalnoj pobjedi Francuske nad Hrvatskom.

Da se kod Thurama upravo tada nije, na kratko, javio golgeterski instinkt, tko zna bi li Francuzi prošli u finale.

Godinu dana ranije, Lilianov sin Marcus rođen je u Parmi. 

Video: Lilian Thuram | Zero to Hero | 1998 World Cup

Danas Marcus Thuram igra za Borussiju M'Gladbach, a upravo je njemački klub večeras protivnik Reala u drugom kolu Lige prvaka, podsjeća Marca.

Karijera danas 23-godišnjeg Marcusa Thurama krenula je drugim putem od očeve. Doduše, i on igra na boku, ali dalje prema naprijed. U 46 utakmica za Gladbach postigao je 15 golova.

U vrijeme kad se igračka karijera Lilianina Thurama bližila kraju u Barceloni, Marcus je prvo počeo igrati u akademiji francuskog Sochauxa. Za početak su ga loše prehrambene navike - naime nezdrava hrana - sprječavale da se profilira u profesionalca.

Ipak, stvari su se promijenile i Marcus se na kraju pridružio Guingampu, gdje će doživjeti ispadanje iz Ligue 1. 

Zahvaljujući svojoj snazi i brzini u napadu , Marcus je zapeo za oko ljudima iz M'Gladbacha. Bundesliga je više odgovarala Thuramovoj igri i njegova karijera je krenula uzlaznom linijom.

Osim što je sjajan golgeter u njemačkom prvenstvu, on je i zagovornik borbe protiv rasizma.

Preostao mu je još poziv u francusku reprezentaciju - a možda gol protiv Zidanea i Real Madrida bude presudan da se nađe na spisku reprezentativaca, poput svoga oca.

Što se tiče Zidanea i Kraljevskog kluba, oni nakon domaćeg poraza od Šahtara u prvom kolu (2:3) teško da imaju pravo na novi kiks... 

Kopirati
Drag cursor here to close