Čapljina u Vrapčićima

Velež igra najvažniju utamicu sezone do sada

Sport / Nogomet | 15. 10. 2016. u 06:50 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež iduće srijede igra Mostarski derbi, ali Rođeni su u takvoj situaciji da im Kup u ovom trenutku malo znači - oni će svoj derbi odigrati danas.

U 11. kolu Prve lige FBiH Rođeni će u Vrapčićima dočekati Čapljinu. Nakon slavlja protiv Novog Travnika i remija u Goraždu trener Ibro Rahimić najavio je novi trobod - sve u cilju bijega sa začelja. 

Bude li cilj ostvaren, bit će zaista korak naprijed, no neuspjeh bi bio jednak konstataciji da Mostarci stagniraju, a ostatak Lige marljivo skuplja bodove.

“Želimo se što prije priključiti ekipama iznad opasne zone, a trenutno nismo daleko. Tabela sada bolje izgleda, a ako nastavimo skupljati bodove, bit će to još bolje. Sad idemo pobijediti Čapljinu i onda na to svezati dobar rezultat protiv Bosne. Ti bi se bodovi itekako odrazili na izgled tabele, izjavio je Rahimić.

“Želimo se što prije priključiti ekipama iznad opasne zone, a trenutno nismo daleko. Tabela sada bolje izgleda, a ako nastavimo skupljati bodove, bit će to još bolje”, rekao je Rahimić.

“Sad idemo pobijediti Čapljinu i onda na to svezati dobar rezultat protiv Bosne. Ti bi se bodovi itekako odrazili na izgled tabele.”

Nesumnjivo da ovdje pričamo o najvažnijoj utakmice Veleža do sada ove sezone, no nije baš ni da su Čapljinci opušteni.

“Želimo odigrati što bolje i probati ostvariti što bolji rezultat”, najavio je za Dnevni list Tomislav Raguž, kojji će danas u Vrapčićima započeti svoj drugi mandat na klupi Čapljinaca.

“Ne možemo u kratkom periodu neke velike promjene napraviti. Imamo kadar kakav imamo i malo vremena. Neke manje promjene ćemo napraviti, ali ništa previše.”

“Velež nisam gledao ove sezone nijednom, znam da su loše startali pa da ih je Rahimić malo probudio, ali to su ipak isti igrači”, zaključio je nasljednik Damira Borovca na klupi Čapljine. 

Prva liga FBiH, 11. kolo
Subota
Jedinstvo – Sloga 15.00
(Admir Musić/Sarajevo)
Bratstvo – Travnik 15.00
(Adi Mulahasanović/Sarajevo)
Radnički – GOŠK 15.00
(Semir Sarajkić/Sarajevo)
Rudar – Zvijezda 15.00
(Hermin Muslić/Bihać)
Budućnost – Bosna V. 15.00
(Mirza Kazlagić/Cazin)
Orašje – Bosna S. 15.00
(Frano Jelić/Široki Brijeg)
Velež – Čapljina 15.00
(Danijel Bojo/Kiseljak)
Nedjelja
Novi Travnik – Goražde 15.00
(Kenan Bajraktarević/Orašje)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close