Kvalifikacije za SP 2026

VIDEO I Argentina sigurna i bez Messija

Navijači ove reprezentacije mogu da budu zadovoljni izdanjem Argentine koja bi u nekoj skoroj budućnosti mogla upravo izgledati ovako bez jednog od najvećih
Sport / Nogomet | 06. 09. 2024. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni svjetski prvaci su novim trijumfom nastavili kvalifikacije za naredno 2026. godine. Argentina je upisala sedmu pobjedu i za sada drži čvrsto prvo mjesto s 18 osvojenih bodova. Na kultnom Monumentalu, Argentina je sredila Čile 3:0, iako oslabljena neigranjem Messija.

Međutim, navijači ove reprezentacije mogu da budu zadovoljni izdanjem Argentine koja bi u nekoj skoroj budućnosti mogla upravo izgledati ovako bez jednog od najvećih. Čileanci su držali nuli cijelo prvo poluvrijeme zahvaljujući prije svega nešto oštrijoj igri.

Međutim, u nastavku su se stvari promijenile. Već u 48. minuti smo vidjeli sjajnu akciju. De Paul je otvorio dodavanje za Alvareza. Ovaj centrira, na pravom mjestu je Alexis MacAllister. Drugi gol je bio pravo remek djelo Alvareza u 84. minuti, dok se za treći gol pobrinuo u sudačkoj nadoknadi Paul Dybala.

Video: Argentina - Čile 

Oko 20.000 navijača okupilo se na stadionu Municipal de El Alto na 4.150 metara nadmorske visine, što je na 550 metara većoj nadmorskoj visini od stadiona Hernando Siles u La Pazu, gdje Bolivija obično igra svoje međunarodne utakmice. Ramiro Vaca, Carmelo Algaranaz, Miguel Terceros i Enzo Monteiro su bili strijelci za Boliviju protiv Venezuele. 3:0.

Ovom pobjedom je Bolivija došla na sedmo mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama sa šest bodova, samo jednim manje od Brazila.

Argentina će u utorak igrati protiv Kolumbije u uzvratnoj utakmici finala Copa Americe, dok je Čile domaćin Boliviji, ,a četvrtoplasirana Venezuela će ugostiti Urugvaj.

Kopirati
Drag cursor here to close