Burno u taboru Nizozemske

Bergwijn: Koeman me razočarao

"On je s 26 godina odlučio otići u Saudijsku Arabiju. Jasno je da to nema nikakve veze sa sportskim ambicijama. Za njega je završena karijera u dresu nizozemske reprezentacije", rekao je Koeman.
Sport / Nogomet | 06. 09. 2024. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U taboru reprezentacije Nizozemske, situacija nije baš idealna. Za razliku od mnogih izbornika, Ronald Koeman je odlučio prekrižiti pojedine igrače pred početak Lige nacija. Govorio je o Brianu Brobbeyu i Steven Bergwijnu.

U centru pažnje se našao Steven Bergwijn koji je odigrao 80 utakmica za Ajax uz učinak od 29 golova i 12 asistencija, nakon čega je prihvatio unosnu ponudu iz Saudijske Arabije. Nizozemskom velikanu pripast će 21 milijun eura odštete, a prihvaćanjem ponude iz slabije i bogate lige, Bergwijn je okončao karijeru u reprezentativnom dresu.

"On je s 26 godina odlučio otići u Saudijsku Arabiju. Jasno je da to nema nikakve veze sa sportskim ambicijama. Za njega je završena karijera u dresu nizozemske reprezentacije", rekao je Koeman. Bergwijn nije ostao dužan, odgovorio je istom mjerom.

"Ne želim ni ja više da igram pod Koemanom. Da je bio posvećen svom poslu, valjda bi prvo mene zvao, a ne da o tome slušam i gledam na TV-u. Imali smo puno lijepih trenutaka zajedno, ali sam sada razočaran. Kako možeš da kažeš takve stvari, a da nisi ni razgovarao sa mnom? Istina je da imam 26 godina, ali što to znači, da ovakve odluke možeš da donosiš tek kad su ti 32? Napredujem na svaki način, stojim iza svoje odluke i sretan sam zbog nje. Igranje za reprezentaciju sam uvijek smatrao kao čast, ali dok je sadašnji izbornik tu ne želim da budem dio tima. Završio sam s nekim tko me namjerno tako predstavlja u medijima. Ali tko zna tko će biti izbornik u budućnosti, ta vrata ne zatvaram", dodao je Bergwijn.

Kopirati
Drag cursor here to close