Spreman se izvinuti

VIDEO I Pjanić u Moskvu došao na konju

"Znam da sada mnogi raspravljaju o mojim riječima od prije dvije godine, ali nikada nisam rekao ništa protiv Rusije i ruskog nogometa. Žao mi je ako je moj govor nekoga uvrijedio, pa sam spreman da se izvinem," istakao je Pjanić.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2024. u 00:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dogodilo se potpuno neočekivano. Miralem Pjanić se vratio u Europu, karijeru nastavlja u dresu moskovskog CSKA. Pjanić je od kraja lipnja bio bez kluba nakon rastanka s ekipom Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a nakon dugih pregovora odlučio je postati novi igrač ruskog velikana. Godišnje će, prema pisanju ruskih medija, zarađivati milijun eura, a potpisao je jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na dodatnu godinu.

"Veoma sam sretan što sam ovdje i potpisao ugovor. CSKA je veliki klub s velikom i dugom poviješću. Ovo je klub koji će se uvijek boriti za prvo mjesto u ligi. Ovo je klub s ogromnim potencijalom i legendarnim igračima kao što je Igor Akinfejev. Drago mi je što sam se pridružio ovom timu. To je upravo izazov koji mi je trebao. Proteklih nekoliko godina bilo je zanimljivo. Imao sam priliku da igram u Azijskoj Ligi prvaka i osvajam titule, ali želim da se vratim na europsku scenu, u veoma konkurentnu ligu gdje su stadioni ispunjeni. Zaista sam sretan što sam ovdje”, kazao je Pjanić.

U situaciji kakve jeste, još uvijek nije poznato kada će klub iz Rusije kao i reprezentacija vratiti na veliku scenu, što očito Miralemu nije predstavljalo veći problem. Jedan od problema s kojim se suočio nekadašnji reprezentativac BiH jeste njegova izjava prije dvije godine kada se BiH trebala sastati s Rusijom.

"Rekao sam da nema nikakvog smisla igrati s njima, jer ih je FIFA isključila, jer ih je UEFA isključila. Zašto baš mi? Cijeli svijet na neki način ispašta zbog tog rata, zašto mi moramo biti prvi koji će s njima igrati prijateljsku utakmicu?

Ta utakmica nema nikakvu pozitivnu stranu, ni za nas, a i u svijetu bi to jako negativno odjeknulo. Osobno nemam ništa protiv ruskih nogometaša, ali ako su doslovno svi odlučili da neće igrati s Rusijom, i mi moramo biti solidarni i odbiti. Jednostavno ne mogu igrati tu utakmicu", objasnio je tada Pjanić. Danas kaže da je spreman izvinuti se.

"Znam da sada mnogi raspravljaju o mojim riječima od prije dvije godine, ali nikada nisam rekao ništa protiv Rusije i ruskog nogometa. Žao mi je ako je moj govor nekoga uvrijedio, pa sam spreman da se izvinem. Naravno, sada nije najbolji trenutak za ruski nogomet zbog suspenzije. I žao mi je što se to dešava, ali ponavljam – moje ambicije su izuzetno visoke i u okviru nacionalnog prvenstva i Kupa Rusije.

U svakom slučaju, nadam se da će se situacija riješiti što je prije moguće. Dolazim iz zemlje u kojoj je svojevremeno bio rat i znam što je to. I savršeno razumijem kako politika funkcionira i kako utječe na sport. Međutim, ja sam nogometaš i sva moja pažnja je usmjerena na to da dobro treniram, igram dobro i pomognem CSKA – to je moja misija. Ovo je moj posao koji radim više od 20 godina, a moji treneri i suigrači mogu biti sigurni da ću dati sve od sebe."

Pjanić je navijačima CSKA zvanično predstavljen u četvrtak i na poseban način. Naime, Miralem se na stadionu pojavio jašući konja.

Video: Kako je Pjanić predstavljen 
Kopirati
Drag cursor here to close