Presudio gol Adama Armstronga

VIDEO I Šolakov Southampton se vratio u Premiership

Farke je još kao trener vodio Russella Martina u Norwichu, nakon čega je u jednom trenutku odlučio bukvalno ga potjerati. Ovaj mu je danas uzvratio na terenu koji je Southampton preuzeo prije nekih deset mjeseci.
Sport / Nogomet | 26. 05. 2024. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je godinama najskuplja utakmica na Otoku. Ona posljednja za ulazak u Premiership. Leicester Cityju i Ipswichu će se nakon današnjeg susreta, pridružiti Southampton čiji navijači nisu predugo čekali na povratak u društvo najboljih.

Na kraju je čovjek odluke bio Adam Armstrong koji je postigao u 24. minuti gol odluke. Tako je najbolje potvrdio konstataciju da u utakmici play offa na Wembleyu, barem kada je u pitanju borba za Premiership, slavi ona ekipa koja prva postigne gol. Tako je bilo u posljednjih deset godina.

"Branili su jako dobro tijekom cijele utakmice. Čestitam Southamptonu. Imali smo posjed, više udaraca, dominirali smo većim dijelom utakmice ali nismo bili pravi u posljednjoj trećini terena. Malo je zapisano u zvijezdama, ponekad nije suđeno. Ovo je težak dan za nas. Dan patnje, ali takav je nogomet", rekao je trener Leedsa Daniel Farke.

Farke je još kao trener vodio Russella Martina u Norwichu, nakon čega je u jednom trenutku odlučio bukvalno ga potjerati. Ovaj mu je danas uzvratio na terenu nakon što je Southampton preuzeo prije nekih deset mjeseci.

"Hvala ljudima koji su mi pružili priliku. Ekipa je bila sjajna i stvarno sam ponosan na njih", istakao je Martin. Leeds je najbolju priliku imao u 94. minuti, kada je Daniel James pogodio prečku.

Video: Leeds - Southampton

Uz startnih 36 milijuna eura za nastup, ekipa koja pobijedi u finalu Championshipa inkasirat će 160 milijuna eura u naredne tri sezone. No, ako izbori opstanak u Premier ligi naredne sezone, cifra će narasti na nevjerojatnih 310 milijuna eura koje će dobivati kroz narednih pet sezona.

Kopirati
Drag cursor here to close