Mafija, kriminal

VIDEO I Velika policijska akcija u Italiji, "pale" vođe navijača Intera, Milana

Racija je, navode, započela nakon istraga milanskog tužiteljstva o mafijaškoj infiltraciji u San Siro, pogotovo nakon ubojstva jednog od viđenijih Interovih navijača Antonija Bellocce.
Sport / Nogomet | 30. 09. 2024. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska policija uhitila je u velikoj akciji 19 osoba, uglavnom vođa ili viđenijih pripadnika navijačkih skupina Intera i Milana, zbog zločinačkog udruživanja, iznude, nanošenja tjelesnih i drugih teških kaznenih djela.

Njih 16 se nalazi u istražnom zatvoru, a još trojici je određen kućni pritvor. Konferencija za medije na kojoj će organi reda izaći s pojedinostima velike akcije bit će održana tijekom dana, no Gazzetta dello Sport dobila je neslužbenu potvrdu o kakvim je kaznenim djelima riječ i doznala identitet uhićenih - pišu Sportske Novosti

Video: Ubojstvo Antonia Belloce 

Racija je, navode, započela nakon istraga milanskog tužiteljstva o mafijaškoj infiltraciji u San Siro, pogotovo nakon ubojstva jednog od viđenijih Interovih navijača Antonija Bellocce, i sve tješnjih veza nekih navijačkih skupina s kriminalnim klanovima.

Video: Policija u akciji 

.

Terete se za iznudu od prodaje ulaznica, iznudu prihoda od parkiranja na području stadiona, dogovore između navijačkih skupina Intera i Milana oko prodaje pića na San Siru. Među uhićenima su jedan od lidera Interovih navijača Marco Ferdico, vođa milanskih ultrasa Luca Lucci, Christian Rosiello, tjelohranitelj pjevača Fedeza. Pretrage su također bile usmjerene i bivšeg vođu Milanovih ultrasa Giancarla Lombardija.

Kopirati
Drag cursor here to close