El Kaabi za sva vremena

VIDEO: Povijest u Ateni, Olympiakos osvojio Konferencijsku ligu

Igrala se ta 116. minuta kada je Hezze ubacio, Ranieri je ostao ispred El Kaabija, a ovaj je u padu zakačio loptu i postigao gol. Stadion se tresao, prije nego što su svi zastali.
Sport / Nogomet | 30. 05. 2024. u 00:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toliko malo smo vidjeli u 116. minuta dvoboja finala Konferencijske lige između Olympiakosa i Fiorentine. Toliko drame i uzbuđenja u preostalih devet minuta. Četiri regularnog i pet dodatnih.

Kao nikada ranije kada su u pitanju utakmice finala europskih kupova. Igrala se ta 116. minuta kada je Hezze ubacio, Ranieri je ostao ispred El Kaabija, a ovaj je u padu zakačio loptu i postigao gol. Stadion se tresao, prije nego što su svi zastali. Soares Dias je dobio informaciju da slijedi provjera VAR-a.

Lica igrača jednog i drugog sastava, lica navijača, toliko napetosti, neizvjesnosti u vremenu reakcije VAR sobe. Minute koje su trajale kao vječnost. Kada je Dias potvrdio svoju odluku, stadion je još jednom eksplodirao. Olympiakos je poveo i izdržao tih pet minuta nadoknade.

Za povijest, za svoj prvi europski naslov, za prvi bilo kojeg kluba iz Grčke. Kada to nitko nije očekivao. I to na stadionu mrskog rivala AEK-a. Fiorentina je tako ostala bez trofeja Konferencijske lige nakon dva uzastopna učešća u finalu. Prošle godine je Vincenzo Italiano riskirao u završnici, ostao je bez trofeja, ove godine je probao na neki drugi način, ali opet nije uspio.

Video: Slavlje na kraju utakmice 

I dok Italiano postaje jedan od trenera gubitnika, njegov kolega na drugoj strani José Luis Mendilibar sada ima dva europska trofeja. Prošle sezone vodio je Sevillu do trijumfa u Europa ligi. Ayouba El Kaabi je skoro bio nevidljiv, ali je bio strpljiv, čekao je svoju šansu. Da pobjegne barem iz vida Nikoli Milenkoviću. I uspio je.

Video: Olympiakos - Fiorentina 

U regularnom tijeku, nismo puno toga vidjeli. U ranoj fazi šut Podencea koji je natjerao Terracciana na reakciju. Najbolju priliku za Fiorentinu je imao Cristian Kouame, ali h Tzolakis uspio obraniti i sačuvati svoju mrežu. Iborra u 80. minuti šutira glavom pored gola, dok za Viole najbolju šansu propušta Ikone koji je nekako čudno šutirao, pa je Tzolakis loptu izbacio u korner.

Od prilika još vrijedi spomenuti onu Jovetića. Osim dva finala Konferencijske lige, Fiorentina je tako gubila u finalu Kupa prvaka 1957., Kupa pobjednika kupova 1962. i Kupa UEFA 1990. Nisu kao Benfica, ali čini se da nisu ni daleko.

Kopirati
Drag cursor here to close