Derbi pripao Zrinjskom

Zrinjski iz penala slomio Posušje, gosti napravili administracijsku pogrešku

Zrinjski je pobijedio Posušje i nanio mu prvi poraz (1:0), a vidjet ćemo što će Savez odlučiti zbog navodne pogreške klupe Posušja.
Sport / Nogomet | 03. 09. 2024. u 22:53 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski odigrao je i drugu utakmicu u Wwin ligi i došao do druge pobjede. Peto kolo prvenstva zatvorili su Zrinjski i Posušje, a domaćin je slavio 1:0 pogotkom Tomislava Kiša u 52. minuti.

Bljesak.info / Slavlje domaćih
 
Iako je skoro cijelo prvo poluvrijeme "opsjedao" gol Posušja Zrinjski je prvi šut u okvir gola imao tek u sudačkoj nadoknadi poluvremena. I bila je to najbolja prilika Zrinjskog. Nakon udarca Kiša lopta je došla do Slobodana Jakovljevića koji šutira, no vratar Galić spašava čist pogodak.
 
Gosti su se u prvom dijelu orijentirali na obranu i to su radili odlično, a jedini put su zaprijetili kada je Vinko Rozić opasno šutirao iz slobodnog udarca, pa se vratar Marko Marić morao dobro pomučiti da izbaci loptu u korner.
 
Bljesak.info / HŠK Zrinjski - HŠK Posušje
 
Ipak, čim se krenulo u drugo poluvrijeme Zrinjski je brzo došao do vodstva. Negdje na rubu šesnaesterca gostiju nakon duela pali su Mario Tičinović i Vinko Rozić, a sudac Darko Gedžić dosudio je jedanaesterac koji je potvrdio i VAR.
 
Bljesak.info / Matija Malekinušić
 
Vrlo siguran realizator bio je Tomislav Kiš. Bila je to 52. minuta, a par minuta kasnije jedna bizarna situacija. Na aut liniji spreman da uđe u igru bio je Karlo Kamenar, no sekundu prije nego je četvrti sudac dao znak da Kamenar može ući, trener Posušja Vranešević je neobjašnjivo povukao Kamenara nazad i poništio izmjenu.
 
Bljesak.info / HŠK Zrinjski - HŠK Posušje
 
Kamenar je ipak ušao u igru nešto kasnije, a s njim je Posušje pokušalo napokon nešto ofenzivnije, no nije uspjelo izbjeći prvi poraz. Upravo je Kamenar imao najbolju priliku, no njegov udarac glavom za centimetre je promašio vrata Zrinjskog.
 
Zrinjski i Posušje sada idu na stanku, a nakon nje Plemići će odigrati dvije utakmice - zaostalu sa Slogom te nakon nje derbi prvenstva s Borcem.

Je li Posušje igralo bez U21 igrača?

Komentator Arene Sport ukazao je na to da je Posušje skoro tri minute igralo bez obaveznog U21 igrača na terenu, odnosno da je klupa gostiju napravila pogrešku s izmjenama pa nije umjesto U21 igrača ubacila istog takvog. Podsjetimo, pravilo NS-a BiH je da u svakom trenutku na terenu mora biti jedan mladi igrač. Ukoliko je Posušje doista napravilo pogrešku kažnjeni će biti službene osobe koje nisu primijetile grešku, ali i samo Posušje. Kakva će kazna biti odlučit će Disciplinsko povjerenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close