Kolo sredinom tjedna

Zrinjski opet protiv Sarajeva potvrđuje titulu, na Pecari bitka za Europu

Sredinom tjedna igrat će se 28. kolo Premijer lige, koje bi moglo okruniti novog (starog) prvaka Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 25. 04. 2023. u 08:15 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pošto je u ponedjeljak Borac vratio razliku na 17 bodova Zrinjski još nije matematički osigurao naslov, a to može napraviti u srijedu. HŠK Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo i ako pobijedi osigurat će osmi naslov prvaka Bosne i Hercegovine, bez obzira na ostale rezultate.
 
Zanimljivo da je Zrinjski i sedmi naslov osigurao pobjedom protiv Sarajeva prošle godine, a ovaj put mu je dovoljan i bod ako Borac ne pobijedi Željezničar. Tako će Zrinjski s bodom, ili čak porazom, biti prvak barem 24 sata, jer Borac i Željezničar igraju dan kasnije.
 
Ipak, s obzirom kakvo suđenje ima Borac Zrinjski je jedino siguran pobjedom, a bila bi mu to 15. pobjeda u polusezoni, te 17. ukupno. Derbi ovog kola dobio je ponajbolji bh. sudac Irfan Peljto, a prenosit će ga Arena Sport.
 
Arena će prenositi i derbi s Pecare gdje će u izravnom ogledu u borbi za Europu igrati Široki Brijeg i Velež. Susret s Pecare počinje u 18 i 30, a sudi ga Sabrija Topalović iz Zenice.
 
Borcu i Željezničaru sudit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, a "slavni" Miloš Gigović dobio je utakmicu Tuzle i Posušja.

Parovi 28. kola

SRIJEDA

Tuzla City – Posušje (16 sati, Moja TV)

Zrinjski – Sarajevo (16, Moja TV)

Leotar – Sloboda (16, Arena Sport)

Široki Brijeg – Velež (20.30, Arena Sport)

ČETVRTAK

Igman – Sloga (16 sati, Moja TV)

Borac – Željezničar (18, Arena Sport)

Kopirati
Drag cursor here to close