Politički motiv?

Korištenje terena bez dozvole: Ragbi klub Herceg iznio niz optužbi

Ragbi klub Herceg iskazao je razočarenje ponašanjem gradskog vijećnika, te iznio niz optužbi na račun vijećnika i NK Mostar.
Sport / Ostali sportovi | 30. 05. 2024. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ragbi klub Herceg u svom priopćenju upućenom javnosti tijekom srijede iznio je niz optužbi prema NK Mostar zbog kako navode korištenja terena bez ikakve dozvole. Klub je u priopćenju iskazao razočarenje predsjednikom Gradskog odbora Mostar HRS i vijećnika GV Mostar Silvija Bubala.

''Moramo iskazati razočarenje ponašanjem predsjednika Gradskog odbora Mostar HRS i vijećnika GV Mostar Silvija Bubala nastupom na 43. sjednici GV Mostar.

Ulaganje u teren

Naime, pod točkom 19. je bilo davanje suglasnosti na korištenje katastarskih čestica u naselju Raštani koje su ranijom Odlukom Gradonačelnika Ljube Bešlića dodijeljene našem klubu radi renoviranja zapuštenog terena i objekta iz 2018. godine. Od tada smo uložili u njegovu sredstva od preko 100.000 KM, te naš rad koji je možda još vrjedniji'', napisano je u priopćenju Ragbi kluba Herceg.

Na tako obnovljenom terenu, svoj prostor za treniranje su našli mnogi klubovi, među kojima je i NK Mostar.

''Moramo napomenuti kako je sve održavanje terena, financijsko i radno, obavljao RK Herceg. Pored klubova, teren i objekt su koristili i vrtići za izlete, te mnogi rekreativci. Svi navedeni su imali poštivanje prema terenu i zahvalnost nama što smo im omogućili korištenje bez ikakve naknade, osim NK Mostar na čelu s Huseinom Repcom'', navodi.

Korištenje bez naknade

Navedeni klub je, navode iz RK Herceg, koristio teren bez ikakve naknade uz usmeni dogovor da isti kada budu mogli pokose teren.

''Ne samo što to nisu poštivali, već su teren konstantno uništavali nepravilnim korištenjem, svlačionice uništavali i prljali, a kablove do reflektora presjekli. Sve ovo je kulminiralo odustajanjem od ulaganja u obnovu travnjaka ovog proljeća za koju je Ragbi klub platio preko 2.000 KM i uništavanje renoviranih zidova svlačionice i tuš prostorije nakon čega smo otkazali istima mogućnost korištenja terena'', naveli su iz RK Herceg.

Tada su rekli iz kluba da su saznali kako je Husein Rebac, prikazavši njihove aktivnosti kao svoje, skupljao od svojih članova novce za iste, a koji su već bili plaćeni i urađeni od strane RK Herceg.

''Taj model se već bio desio i prije kada je isti navedeni Husein Rebac skupljao novce od BH dijaspore u Norveškoj i prikazao naše radove kao njegove kako bi dobio tu donaciju. Video sa izjavom istog dostavljamo u prilogu, a bit će i objavljen našoj Facebook stranici, a isti je prijavljen PS Sjever zbog lažnog predstavljanja'', navodi se u priopćenju.

Foto: Bljesak.info / Teren u Raštanima

 

''Podupirući dokazanog destruktivca i kriminalca, vijećnik Bubalo, a time i HRS, ruši temelje društvenih moralnih vrijednosti, ne iz neznanja jer je upoznat sa svim ovim detaljima, već iz nekog koristoljublja koje nama, sportašima, nije u okviru zdravog razuma'', navode iz Ragbi kluba Herceg.

Foto: Bjesak.info / Teren

Politički motiv?

Jedini motiv koji navode, da mogu razumjeti je politički.

''Silvio Bubalo, kao predsjednik GO Mostar HRS, je nudio našem predsjedniku Bojanu Staniću, mjesto nositelja liste za Jug na prethodnim lokalnim izborima, a koje je naš predsjednik odbio. Taj, nesportski, nemoralni motiv je jedini koji objašnjava ovakvo destruktivno ponašanje i isti nećemo dopustiti i bit ćemo uporni u zaštiti onoga što smo stvorili, a na korist svim pozitivnim sportskim klubovima našeg grada, osim jednom'', naveli su.

Ragbi klub Herceg je rekao kako će koristiti svaku priliku kako bi ukazali na model ponašanja i ''političkog licemjerstva i obmanjivanja stanovnika Mostara od strane navedenog vijećnika, a kriminalcima je i dalje zabranjen pristup ragbi terenu Šumarak skriveni'.

Silvio Bubalo nije želio komentirati navedene optužbe kluba, dok su iz NK Mostar poručili kako će se oglasiti priopćenjem.

Kopirati
Drag cursor here to close