Nakon poraza u drugom kolu

VIDEO I Alcaraz: Igrao sam protiv protivnika, ali i sebe

"Ja sam igrao protiv rivala i protiv sebe, svog uma. Mnogo emocija nisam uspijevao da kontroliram. U nekim poenima sam bio dobar, onda sam neke gubio i padao", pričao je nakon meča Alcaraz.
Sport / Ostali sportovi | 30. 08. 2024. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Botic van de Zandschulp nije nepoznato ime u teniskim krugovima. Prije dvije godine u ovom vrijeme bio je 22. igrač svijeta, godinu ranije je igrao i četvrtfinale US Opena. Međutim, danas nije u takvoj formi. Ali ono što je ponudio u drugom kolu US Opena je bilo dovoljno da sredi velikog favorita Carlosa Alcaraza. Ovim porazom prekinut je Alcarazov niz od 15 pobjeda na Grand Slam turnirima, dok je Van de Zandschulp postao prvi Nizozemac od 1991. godine koji je na US Openu upisao pobjedu nad TOP 3 igračem

Video: Alcaraz - van de Zandschulp

" Ne znam što bih rekao, osim da je protivnik igrao sjajno. Igrao je zaista dobar tenis. Mislio sam da će mi dati više poena. Reći ću besplatnih poena, znate... Nije pravio mnogo grešaka koje samo očekivao da će praviti. Pa sam bio malo zbunjen. Nisam znao kako da se nosim s tim. Nisam mogao da podignem moj nivo igre. Mislim da je moj nivo ostao isti tijekom čitavog meča i nije bilo dovoljno da pobijedim ili da dam sebi šansu da se vratim. Što mogu da kažem. Pravio sam mnogo grešaka. Kada sam htio da se vratim, bilo je prekasno", pojasnio je novinarima Carlos pa je još malo ostao " u meču".

"Bila je to borba protiv sebe, s mislima tijekom meča. U tenisu igrate protiv nekoga tko želi isto što i ti, da pobjedi, i morate biti mirni koliko možete kako bi bili bolji i probali da uradite dobre stvari. Danas sam igrao protiv rivala i protiv sebe, svog uma. Mnogo emocija nisam uspijevao da kontroliram. U nekim poenima sam bio dobar, onda sam neke gubio i padao. To je bio roller coaster u mom umu. Ne mogu da budem takav ako želim da razmišljam o velikim stvarima, moram da ih popravim. Moram da naučim to. Nekoliko mečeva sam se osjećao tako. Poslije svakog takvog meča, govorio sam isto. Treba da se nauči iz toga. Moram da razmislim. Upravo je u tome problem, što sjedim ovdje nakon mečeva u kojima sam se osjećao tako, da ne mogu da se nosim s tim, da nisam mogao da promijenim meč... Tako da moram da razmislim o tome".

Kopirati
Drag cursor here to close