Prošao u treće kolo

Đoković imao problema sa stomakom i disanjem

"Imao sam iskreno problema sa stomakom i u većem dijelu prva dva seta se to odrazilo na način na koji sam se oporavljao nakon poena, mnogo sam se znojio, bilo mi je teško da dišem", pojasnio je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 29. 08. 2024. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković plasirao se u 3. kolo US Opena nakon što mu je njegov sunarodnjak Laslo Đere predao meč početkom trećeg seta. Prva dva seta Đoković je dobio 6-4, onda je Đere predao u trećem kod rezultata 2-0 za Novaka. Međutim, ono što je obilježilo ovaj meč, jesu problemi koje je imao Đoković.

U prvom setu najbolji srpski tenisač imao je određenih problema, mučio se s disanjem te je više puta teško dolazio do daha. Čak se uhvatio i za srce, a u stanci uoči drugog seta zatražio je i medicinski time-out kako bi dobio kraću masažu ispod rebra na desnoj strani tijela.

"Imao sam iskreno problema sa stomakom i u većem dijelu prva dva seta se to odrazilo na način na koji sam se oporavljao nakon poena, mnogo sam se znojio, bilo mi je teško da dišem. Žao mi je što je Laslo predao meč, imao je operaciju, nekoliko mjeseci pokušava da se vrati na željeni nivo, kada igra na ovakvom nivou može da bude rangiran visoko, jako posvećen i miran momak, voli sport i rad, zaslužuje veliki uspjeh. Nije bio idealan osjećaj na terenu, dosta je doprinijelo tome i činjenica da smo imali više od dva sata tenisa u dva seta. Dosta dugih razmjena i iscrpljujućih poena, to je bilo očekivano jer smo na ovoj podlozi igrali dug meč. Mislim da mu moja igra odgovara, ne ustručava se da napadne, da pokaže da može da pobjedi. Ove godine su dosta ubrzali terene, loptica brže i niže odskače, on voli kada loptice nisko odskaču, nezgodno je igrati protiv njega. Drago mi je da sam uspio da pobijedim, ne na ovaj način, ali moram da serviram mnogo bolje".

Kopirati
Drag cursor here to close