Branitelj naslova krenuo u tri seta

Alcaraz: Težak je start turnira

"Mislim da sam imao solidan meč. Težak je start turnira, prvi meč je uvijek takav. Treba se priviknuti na uvjete," govorio je nakon meča Španjolac.
Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2024. u 01:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branitelj naslova je uspješno preskočio prvu prepreku na Wimbledonu. Iako je Estonac Lajal odigrao dva dobra seta. Estonac koji je 269. igrač svijeta. U prvom setu je Lajal ispustio break prednosti, u drugom je poveo 2-0. U trećem je nakon propuštenih prilika ostao bez snage. Carlos Alcaraz je slavio 7-6(3), 7-5, 6-2.

"Bio sam pomalo iznenađen njegovim nivoom gre. Mislim da je igrao sjajno. Taj nivo ne odgovara njegovom rankingu. Siguran sam da, ako nastavi ovako, ga očekuje napredak. Sretan sam zbog svoje igre. Mislim da sam imao solidan meč. Težak je start turnira, prvi meč je uvijek takav. Treba se priviknuti na uvjete. Igrao je smireno. Mislim da mu je ovo prvi glavni ždrijeb na Grand Slamovima, nije imao što da izgubi. Još je teže igrati protiv nekoga takvog. Kao što sam i rekao, prva runda nikada nije laka i sretan sam što sam prošao dalje."

Priznao je Alcaraz kako nije imao previše informacija o svom protivniku.

"Nikada nisam gledao njegov meč, samo dan ranije najzanimljivije dijelove. Jutro prije meča malo, Nisam imao nikakve informacije o njemu. Juan Carlos je gledao malo više od mene. Rekao mi je pomalo o nekim njegovim stvarima, ali ne previše. Nije igrao mnogo na ATP Touru, ali bio sam dovoljno spreman", zaključio je Španjolac.

Kopirati
Drag cursor here to close