Namjerno ili ne?

Alžirac diskvalificiran, neće se boriti protiv Izraelca

Dan prije na službenom vaganju Alžirac je imao više od 73 kilograma, pa je po pravi diskvalificiran. Njegov protivnik Tohar Butbul iz Izraela prošao dalje bez borbe.
Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2024. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alžirac Messaoud Dris ostao je bez nastupa na Olimpijskim igrama i prije nego što se pojavio na borilištu. Taj dvoboj je trebao biti prvi u muškoj kategoriji do 73 kilograma danas, ali samo trebao. Dan prije na službenom vaganju Alžirac je imao više od 73 kilograma,
pa je po pravi diskvalificiran. Njegov protivnik Tohar Butbul iz Izraela prošao dalje bez borbe.

Od trenutka kada je ždrijeb spojio ovu dvojicu boraca, mnogi su bili skloni tvrdnji kako se borba neće održati, zbog političkih konotacija.

Nešto se slično dogodilo prije tri godine, opet je u centru pažnje bio jedan borac iz Alžira. Fethi Nourine se odlučio povući s Olmpijade nakon što je saznao da će se u drugoj rundi boriti protiv Izraelca i to baš Tohara Butbula. Svjetska džudo federacija je Nourinea i njegovog trenera suspendirala na deset godina. Nakon diskvalifikacije Messaouda, oglasio se Izraelski olimpijski komitet.

"Toharov protivnik je sam sebe izbacio s turnira. Izraelska delegacija će nastaviti da nastupa s olimpijskim vrijednostima na umu, vjerujemo da ovakvom ponašanju nema mjesta u sportu“, poručili su.

Kopirati
Drag cursor here to close