Hercegovci dominirali

Anđelo Kvesić, Ivan Martinac europski prvaci, Ivan Kvesić brončani

"Drugo europsko zlato za mene, sad u Zadru na domaćem terenu i pred domaćom publikom. Još je brat Ivan osvojio broncu, stvarno fenomenalno", rekao je Anđelo Kvesić.
Sport / Ostali sportovi | 11. 05. 2024. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnji dan u Zadru će svakako biti upisan posebnim slovima kada je u pitanju hrvatski karate. Dan je počeo nastupom jednog od braće Kvesić, Ivana koji je sredio Španjolca Alejandra Arencona Molinu 7:0 u dvoboju za treće mjesto. Radilo se o kategoriji do 84. kilograma.

Njegov brat Anđelo je bio nezaustavljiv u kategoriji iznad 84. kilograma. On je u finalu savladao Talijana Mattea Avanzinija za svoju drugu titulu prvaka Europe. Sada ima osam medalja s EP-a, četiri pojedinačne i četiri ekipne, te ukupno 14 s velikih natjecanja!

"Drugo europsko zlato za mene, sad u Zadru na domaćem terenu i pred domaćom publikom. Još je brat Ivan osvojio broncu, stvarno fenomenalno. Idealna borba protiv Talijana. Borili smo se prije tri puta, dvaput sam ga dobio, jednom je bilo neriješeno. Rame je izdržalo, moram pohvaliti našeg fizioterapeuta, zaključio je europski prvak u izjavi za HRT.

Za drugo zlato se pobrinuo Ivan Martinac. Zlatnu medalju Martinac je osvojio u kategoriji -75 kg, a kao i Anđelo Kvesić nešto ranije, tako je i Martinac zadnji korak prema tronu napravio pobjedom protiv talijanskog predstavnika. Martinac je u finalu svladao Danielea De Viva.

Kopirati
Drag cursor here to close