Utakmica za MLB povijest

McIngvale "stavio" 10 milijuna, Astrosi izjednačili

Bio je to drugi "no-hitter" (bez udarca) u povijesti World Series nakon "savršene igre" Dona Larsena 1956. godine kada su New York Yankeese pobijedili Brooklyn Dodgerse sa 2-0.
Sport / Ostali sportovi | 03. 11. 2022. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtom susretu World Seriesa, finala doigravanja američke profesionalne bejzbolske lige MLB, Houston Astrosi su na gostovanju pobijedili Philadelphija Phillies sa 5-0 izjednačivši u seriji na četiri pobjede na 2-2. Utakmica je bila izjednačena u prva četiri inninga, nakon čega su Astrosi svih pet poena osvojili u petom inningu.

U preostala četiri inninga više nije bilo promjene rezultata. Bio je to drugi "no-hitter" (bez udarca) u povijesti World Series nakon "savršene igre" Dona Larsena 1956. godine kada su New York Yankeese pobijedili Brooklyn Dodgerse sa 2-0. Prvih šest inninga je bacao Cristian Javier, a potom Bryan Abreu, Rafael Montero i Ryan Pressly.

Peta utakmica finala igrat će se također u Philadelphiji, u noći sa četvrtka na petak, dok će se šesta i eventualna sedma igrati tijekom vikenda u Houstonu. Prvak će postati momčad koja prva ostvari četiri pobjede. Philliesi su dosada dva puta bili prvaci (1980, 2008), a Astrosi jednom (2017).

Video: Četvrta utakmica finala 

Finalnu seriju posebno prati Jim McIngvale, 71-godišnji američki biznismen koji je odlučio "staviti" 10 milijuna dolara na Astrose, da će osvojiti naslov prvaka. Astrosi su dogurali do finala i ako savladaju Philadelphiju, Jimu će kladionica morati da isplatiti nevjerojatnih 75 milijuna dolara.

McIngvale je pasionirani kladioničar i ovo nije prvi put da ulaže ogroman novac na sportske događaj. U travnju je već osvojio 10 milijuna dolara kada se kladio da će Kansas osvojiti košarkaški NCAA naslov.

Ranije je najveći svjetski kladioničar izgubio 10 milijuna dolara na Super Bowlu kada su Bengalsi izgubili od Ramsa.Na Astrose se već kladio 2017. godine kada su bili prvaci, dobio je osam milijuna dolara i bio pozvan na druženje prvaka s tadašnjim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Kao ii u ranijim slučajevima, McIngvaleove oklade bile su povezane s promocijom njegovih galerije namještaja McIngvale je objavio i da će će častiti i svoje kupce ako Astrosi osvoje naslov. Svatko tko kupi madrac vrijedan tri tisuće dolara dobit će povrat novca ako Astrosi budu prvaci. A ako je netko potrošio najmanje pet tisuća dolara na namještaj, vratit će mu se taj novac i dobit će nagradu od još pet tisuća.

Kopirati
Drag cursor here to close