Odustajanje nije bila opcija

Atletičar iz Crne Gore trčao sa slomljenim stopalom

"U mislima mi je bio samo moj otac i cijela ta priča od mog djetinjstva, s mojim bratom i sestrom naravno, ja sam se odavno dokazao kao sportista, to sam sebi dokazao", rekao je Pešić.
Sport / Ostali sportovi | 04. 08. 2024. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Darko Pešić, crnogorski atletičar, istrčao je kvalifikacionu trku na 100 metara sa slomljenim stopalom. Ova vijest samo potvrđuje koliko su spremni sportaši ići daleko, bez obzira na sve. Atletičar iz Crne Gore je bio spreman bio staviti sve na kocku, čak je i riskirao karijeru. Ali je odlučio nastupiti. Imao je svoj razlog.

"Medicinski tim Crne Gore je stvarno pokušao sve da učini sve kako bi me osposobili za ovu trku. I pored svih dobronamjernih savjeta da ne trčim, jer mogu da riskira svoju karijeru. Ja sam gazda svoje karijere i ako je cijena da ovo bude moja posljednja trka u karijeri, neka bude na Olimpijskim igrama, neka bude zbog mog oca, neću žaliti sigurno“, rekao je Pešić za RTCG.

Zatim je poručio da je ovo bilo za obitelj:

"U mislima mi je bio samo moj otac i cijela ta priča od mog djetinjstva, s mojim bratom i sestrom naravno, ja sam se odavno dokazao kao sportista, to sam sebi dokazao. Ovog puta nije od mene ništa bilo na ovoj stazi, ovo je bilo za sve one koji me vole, koje ja volim i koji cijene ovu žrtvu.“

Darkov otac koji ga je uveo u svijet atletike, je preminuo 2020 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close