Počeo turnir u hokeju na ledu

Branitelj naslova teško, Danci iznenadili Čehe

"Mislim da nas protivnik uopće nije iznenadio. Znamo da su dobra, brza momčad i ozbiljno smo se pripremili za utakmicu" naglasio je iskusni bek reprezentacije Rusije Yegor Yakovlev.
Sport / Ostali sportovi | 09. 02. 2022. u 20:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Super zanimljivo je bilo prvog dana hokejaškog turnira u Pekingu. Branitelji naslova Rusi, službeno (ROC), su imali velikih problema sa Švicarskom. Na kraju je jedan detalj presudio, gol Antona Slepysheva koji je šutirao iz jedne izuzetno teške pozicije na 2.7 sekundi prije kraja prve trećine. Pak se pmalo nespretno odbio od golmana Reta Berre koji je do kraja imao 29 obrana. Kolega na njegovoj strani Fedotov je s 33 uspješne intervencije svoju mrežu sačuvao netaknutom.

"S obzirom na to koliko smo dugo bili bez utakmice, mislio sam da smo igrali OK.Kad izađeš iz svog ritma igre, prvi povratak je uvijek težak. Mislim da nas protivnik uopće nije iznenadio. Znamo da su dobra, brza momčad i ozbiljno smo se pripremili za utakmicu" naglasio je iskusni bek reprezentacije Rusije Yegor Yakovlev.

Švicarska reprezentacija se predstavila kao izuzetno čvrsta selekcija, koja svakako može nešto napraviti na ovom turniru međutim, za tako nešto je potrebna bolja realizacija.zostanak napadača Nina Niederreitera, Kevina Fiale i Nica Hischiera pokrenuo je pitanja o ofenzivnoj moći ove selekcije.

"Učinili smo mnogo stvari kako treba, ali, očito, nismo zabili. To je bio naš glavni problem danas, ali zadovoljan sam s dečkima. Svi su igrali čvrsto. Rusija je brza, jaka, fizička momčad i naša obrana se dobro držali, tvrdi izbornik Fisher.

U drugom susretu skupine B Danska je iznenadila Češku svladavši je sa 2:1.Česi su u susret protiv Danske ušli kao favoriti. Na početku susreta preuzeli su inicijativu i imali nekoliko prilika, ali bez realizacije. Danci su poveli u 12. minuti pogotkom Markusa Lauridsena iz daljine, a onda su u 18. minuti iskoristili pogrešku domaće obrane i Frans Nielsenu je povećao na 2:0. Imali su Česi nakon gola Červenke imali dovoljno vremena za povratak, ali poraz nisu izbjegli. Dahm je na golu Danske skinuo čak 39 udaraca.

Kopirati
Drag cursor here to close