Beba u stomaku na podiju

Britanka u sedmom mjesecu trudnoće osvojila medalju u Parizu

Grinham je rođena s kratkom lijevom rukom, bez prstiju i samo pola palca na lijevoj ruci. Na putu do bronce, dobila je tri meča, a jedini poraz je pretrpjela od Oznur Cure Girdi, koja je na kraju i osvojila zlato.
Sport / Ostali sportovi | 03. 09. 2024. u 01:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paraolimpijske igre u Parizu nude prostora za velike priče o pravim sportskih herojima. Britanska paraolimpijka Jodie Grinham je svakako jedna od tih velikih pobjednica, osvajačica medalje.

Ona je osvojila brončanu medalju u streličarstvu nastupajući kao trudnica, u sedmom mjesecu trudnoće. Nastupivši u sedmom mjesecu trudnoće, Jodie je postala miljenica britanskih navijača, a dospjela je i na naslovnice međunarodnih medija. Službeni kanal Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. također je pozdravio njezin uspjeh.

Grinham je postala prva trudna sportašica na paraolimpijskom postolju, objavili su organizatori.

"Jako sam ponosna na sebe. Imala sam poteškoća i nije bilo lako. Ali sve dok sam zdrava i beba je zdrava, znala sam da se možemo natjecati. Htjela sam pokazati da nisam ovdje da bih samo sudjelovala, već se i morila za medalju. Stvarno je počelo da me brine da će se beba pomjeriti kada sam bila u punom zamahu na borilištu, da će to uticati na moj hitac. Međutim, ja i moj trener smo se dugo pripremali za ovakve stvari", izjavila je za britanske medije.

Otkrila je da se beba cijelo vrijeme ritala.

"Beba se nije prestala ritati. Kao da je govorila, Što se događa? Stvarno je bučno! Mama, što radiš?

Grinham je rođena s kratkom lijevom rukom, bez prstiju i samo pola palca na lijevoj ruci. Na putu do bronce, dobila je tri meča, a jedini poraz je pretrpjela od Oznur Cure Girdi, koja je na kraju i osvojila zlato.

"Definitivno sam plakala više nego ikada prije," dodala je sa smiješkom.

Prije dolaska u Pariz, postojale su mjere predostrožnosti, Jodie je provjerila koliko je udaljena od najbliže bolnice. U posljednjem tjednu
prije početka Igara, provela je u bolnici i van nje na pregledima..

"Nema stigme. Stereotip o stvarima je potpuno irelevantan, ako mislite da to možete, nije važno. Ako doktor kaže da je u redu, onda možeš ići i uraditi to.”

Kopirati
Drag cursor here to close